Emma - tävlingen slut!

Tävlingen är slut, men om jag ska vara allvarlig så va ingen av er i närheten! Så jag startar om denna tävlingen och säger istället: Vi är nära en årsdag.. Frågan är.. Vilken? Tävlingen avslutas den 7 augusti!

Emma - slutspurten!

Kom igen nu! Två timmar kvar på tävlingen!!!!

Emma - jobbet!

Sista dagen på tävlingen idag, så bara gissa på och jag avslöjar vinnaren och de rätta svaret ikväll!

Lite tankar- Maja

När jag flyttade till Härnösand så blev det inte så mycket hästeri. Inget rättare sagt, utan det var någon gång när jag följde med Jenny till Gandalf och sen när jag var i Malå. Satt och tänkte på de nu. Om inte jag hade börjat rida i Ultrå så tror jag att jag hade börjat tappa intresset för hästarna. Jag släppte alla planer om hästgymnasium och funderade på att gå Hantverk - Foto eller hotell och resurang. 

Men hästarna fick mig att inse vad det var jag höll på att tappa. Mitt liv, jag blev denv vanliga Maja igen. Och jag märkte verkligen vilken skillnad hästarna gör i mitt liv

Emma - hjälp!

Marie kommenterade och ville ha bilder imorgo! Frågan är dock om vi ska ha röd dressyr, svart dressyr, ljusblå hopp eller svart hopp! De är ni som bestämmer ikväll, men måste ha svar innan klockan 8 imorgon! Så hjälp mig nu! ;-)

Emma - nu kan jag pusta ut!

Nu är kalaset över och jag kan slappna av! Jag fick: - ett par ridstövlar med med blint från Hööks - ett presentkort på Hööks på 250 - trisslotter - och 200 kronor! Jag är mer än nöjd! Imorgon börjar jag inte jobba förren 12, men ingen sovmorgon för de då Mr. Tax måste få ut och springa lite. :-) Så klockan 8 blir de kaffe med mormor och morfar sen ska jag upp till Taxen och rida en stund! :-) De är bara en som har gissat i tävlingen? finns de bara en som vill ha ett broderat schabrak ev gratis? ;-) Vill ni ha nya bilder på oss imorgon från ett äkta dressyrpass? Eller ska jag strunta i det? ;) ni bestämmer :-)

Jag ska få designa ett schabrak. - Maja

Precis! Mina smysyskons plastmamma är sömmerska. Hon syr GRYMMA saker! Och hon ska sy ett schabrak åt mig. Hon har riktiga symaskiner som man syr kläder med som säljs i butik. Hon syr kostymer, jackor, klänningar, kläder, läder ja allt möjligt i stort sett. :)


Jag har tagit idér från några olika schabrak och tänkte mixtra ihop det till något eget som bara jag har! :) 

Färgen jag vill ha liknar Schokemöhle´s schabrak


Sen vill jag ha mankfriheten från Lamicell.



Stickningarna från Lamicell också (Dom ståra rutorna på schabraket)



Sen funderar jag på en rak kant som Mias schabraken har.



Passpoalerna ska vara silverglittriga :) 


En hel del ändringar kan bli under tidens gång. Men jag kommer få ett schabrak som ingen annan har. Funderar även på någon slags brodyr. Men vet inte vad.. hmm..

Men varför vill jag ha hjälp från er? Vad tror ni om schabraket jag ska göra? Har ni några andra Idér. Jag är helt öppne för förslag!

Flisa - Maja


Mer uppdatering snart : Maja

Kommer behöva er hjälp. Återkommer senare! :)

Emma - TÄVLING

Nu är de dags för tävling! Frågan lyder: Hur länge har jag och Emanuel varit tillsammans? Första pris är ett mörk grönt "sommar-schabrak". Modell allround. Broderat med pärlor i ditt eller hästens namn! Plus länkning till din blogg/dayviews. Andra pris: en länkning till din blogg/dayviews! Välkomna att gissa på, tävlingen håller på till imorgon kväll 21.00! Lycka till!

Emma - @jobbet!

Tänk va Internet på mobilen är bra och ha när man har rast på jobbet! Hihi! Har jobbat sedan 7 imorse och slutar inte förren 16 då jag har kalas hemma! Hard work work! Lilla taxen får vila idag också, men imorgon/sent ikväll kan han få sig en sväng om i paddocken! Tycker ni att de är bra att rida på kvällen? Eller föredrar ni dagen? Jag har varit dålig på bloggfronten nu känner jag.. Därför påbörjar jag nu en frågestund! Fråga vad ni vill fram till Måndag 20.00 så svarar jag på alla frågor i ett inlägg! Jag lägger även ut tävlingen idag runt 17.00! :-) Hoppas ni har en bra dag förövrigt!

Emma - inte bra..

Åååh, idag är inte min dag.. Allt börjar med att jag fick sjukskriva mig från jobbet, sen åkte min pojkvän iväg och jag blev ensam.. Därefter tyckte jag att jag mådde lite bättre, så åkte på träff med några kompisar och 5 minuter senare kommer illamåendet tillbaka. Och nu ligger jag i min säng.. Utan dator... Och utan pojkvän.. Och längtar efter att jobba 7-16 imorgon, och sedan ha kalas.. Eller inte! Taxen har fått vila idag då jag mått för dåligt för att orka något.. Inte ens blogga tyvärr.. Nu ska jag sova och hoppas min feber på 38.6 går över tills imorgon.. God natt alla!

mobilblogg- Maja

ska se om vi lyckas med att skriva ett inlägg på mobilen. test tesMaja

.. - Maja

Uppdateringen suger. I know, meeeeeen. Jag blir bättre. Lovar. Dock är det bara i stort sett jag som uppdaterar på dagarna?

Räknar och planerar - Maja

Sitter och räknar lite priser och tider. Funderar nämligen på att åka till Globen horse Show i år. Var länge sen jag var där och det är en riktigt cool upplevelse! Jag vill gå 5 annexet på fredagen. Gå på dom två sista showerna på lösdagen(Förmiddagen = annexet) Och sen på söndagen dom två sista. Samanlagt pris till det är 950 kr. Så jag ska lägga undan pengar varje månad. Får se om jag hittar någonstans där jag kan jobba lite sen ska jag flörta med Mami ;)

Sen var det ju bara det stora problemet. Vem skulle kunna följa med? Inga komentarer "Jag vill, men du menar det inte" Utan vem vill verkligen gå? :D

Emma - Äntligen!

Äntligen dags för att blogga! :D
Sitte hos pojkvännen och har haft en super födelsedag idag! :)
Fick blandannat ett par ridstövlar med strass från Hööks som jag kollat in lääänge, ett par bruna ridbyxor, en korallfärgad tröja samt en överraskning från pojkvännen min (han har inte ens gett mig den än.. Hrm?).

Hur som helst så har jag inte haft någon som helst tid att blogga idag tyvärr..
Va även i stallet och smörjde båda sadlarna, tränsen och så friserade jag min polle..
Så nu har FjordingStyle 4 "riktiga" fjordingar och.. En tagg! :D



Va tycker ni, lite coolt är de va? ;)


Här kommer några bilder från igår. :)



Vågar inte lägga ut fler bilder då Moa ska ha några till headern.. ;)

Men vill ni se lite fail-bilder också? ;)

Hästaffärer med bra priser - Maja

Tänkte bjuda på lite hästaffärer som har utrustning till dig och hästen för ett bra pris. Jag har själv inte handlat därifrån, men kanske ska göra det någon gång?


Nr 1 : Charlies.nu Dom har både märkesutrustning och billigare alternativ. Jag har funderat på att beställa röda boots + två strasspannband därifrån snart. 

Nr 2 : Fåglasång. Emma skrev ett inlägg här om dan om det. Dom har mycket olika saker till ett superpris! Men även där hittar du märkessaker.

Nr 3 : Haglunds, har hört att dom inte har den bästa kvalitén. Men där hittar du saker till ett bra pris. Jag gillar även att du kan prova brodera på internet och se hur just din brodyr blir.
Nr 4. Hoppla Ridsport. Hoppla.se har jag aldrig heller handlat förr. Men det ser ut som dom har en del grejjer som skulle kunna få flytta in i sadelkammaren.



Rösta Rösta!

Om ni tycker Flisa är den finaste fjordingen om dom som är nominerade. Gå då in och rösta på henne!


http://hestoponny.blogg.se/2011/july/finaste-fjordingen.html#comment

Hon är nummer 2 :)

Emma - Överlycklig!

Jag måste bara få skryta litegrann över min framgång med Artax. Pallar ni inte med att läsa, så gör inte det! :)


Taxen har gått näst intill hela sitt liv med pessoa bett vad jag förstått och jag provred honom med pessoa. Han körde huvudet upp i luften och bockade, han vägrade ta ett steg med huvudet nedanför mitt och han ville inte ett dugg.. Han stog inte stilla i stallgången och hade INGEN respekt för människan.. De va en häst som de andra kallade dum i huvudet.. Rakt framför mig som funderade på att köpa honom..
" - Ja, sen är detta, detta, detta, detta, detta fel med honom, så man kan ju kalla honom dum i huvudet!"
Detta va troligtvis en häst som inte blivit så bra bemött i stallet som sålde honom, och han fick aldrig en ärlig chans, eftersom hon klassade honom som dum i huvudet andra dagen och lät honom drälla och bygga energi, och när hon hoppade upp igen va de klart att han va över energisk? Och vad gör en häst med överskottsenergi som får fri tyglar och galoppskänkel? Jo, de gör glädje skutt, de piper och de tar en himla fart bara för att dom tycker de är kul!
Men vad gör de? De drar honom tillbaka med pessoat men fortsätta skänkla honom framåt.. Va tror han att han ska göra då? De vet nog inte han heller.. 
Hon gav honom en månad, sedan så sålde hon honom vidare.. 
Och jag fick nys om honom..

Nu har han varit min i en "simpel" månad. Och han är så.. Perfekt för mig.
Han kan nu gå i en korrekt form, han vågar ta för sig, han är motiverad till 1000 när han kommer till paddocken, men tar ut sin motivation i vettigt arbete, han rids på 3 delat och hackamore, och han går helt själv ner till hagen.. Jag går först, och han lunkar på bakom mig med ca 5-6 meters avstånd till 2 cm (känns de som, hehe!) och när vi möter en bil är de "taxen" och *knäpp med fingrarna + peka mot vägkanten* och han lunkar ut och ställer sig i vägkanten tills bilen passerat.. Och allt detta för att jag gav honom mitt förtroende från första dagen.. Första dagen red jag honom på 3 delat och han funderade nog länge på va de va för någon som satt där på.. Jag visade var jag tyckte att han skulle gå, samt att jag ville att han skulle försöka gå i form. Gjorde han de, om så bara för en sekunde tog jag ett galoppvarv i paddocken, sen va de bara att göra om igen..

Och vilken skillnad på häst! Nu när man sitter upp har man en häst som vet när i passet jag tycker han ska gå i form, och jag behöver knappt hålla i "andra delen" av tyglen (om man har sådana med "stoppar". Andra stoppen från knäppet vid dig, alltså inte vid bettet) och han går ner i den form han tycker att han känner sig bekväm i. 
Jag har aldrig dragit honom ner i en form, utan jag har visat och låtit honom går lite hur han vill, så länge han arbetar med ryggen och bakbenen.

Och titta på skillnads bilderna.. 
På första bilden rider min tränare honom på Pelham tredje dagen jag hade honom hemma. Andra bilden är vi igår, på Hackamore. (De kunde lika gärna varit jag på första bilden, då de såg likadant ut för mig..)





Detta är med en månads mellanrum ungefär.. 
Undra då hur de kommer se ut om 1-2 år..
Nu är ju inte dom identiska i moment eller något alls.. Men man ser ändå..

Ville ni ha bilderna från igår? ;) 
De har ju blivit en enda kommentar ;)

Näsvallens Birk - Maja


Jag hade först inte tänkt dra in Birk i bloggen. Men jag vill förklara hur allt ligger till och varför det kan komma inlägg om honom ibland.

Näsvallens Birk, min ögonsten. Jag vet inte ens vart jag ska börja, det finns så mycket jag vill ha med, det är är så mycket i mitt huvud om honom. Men jag har aldrig fått ut de på papper. Jag har aldrig lyckats med de. Men jag ska försöka nu. 

Sommaren 2008 fick jag en förfrågan om att börja hjälpa till i Stall Farm (♥) Det var den lilla tjocka ponnyn Näsvallens Birk. 

Jag var uppe och körde honom, pysslade med honom och så. I början såg jag honom som vilken häst som helst. När hösten närmade sig så vart det strul hemma så jag hade Magdalena och hennes underbara familj som fosterfamilj. Jag bodde där i närmare ett år som jag inte minns fel. Då blev Birk en del av mig. Jag var där varje dag. Jag kunde sitta i hagen och bara kolla på honom. Jag hade aldrig sett något mer vackert än honom.  Varje gång jag hade det lite extra jobbigt så gick jag till stallet, borrade in ansiktet i hans man och lät tårarna rinna ner. 

Jag och Birk traglade på med körningen och det blev framsteg, det tog tid för honom, men tid är det enda som funkar. Vi stressade inte med något. Varje gång jag hade kört honom om jag var själv i stallet så pysslade jag om honom i kanske en timme efter jag hade kört. Jag kunde stå hur länge som helst, jag hade ingen tidsuppfattning när jag var med honom. 

Vintern 2010 så fick Birk en ny loksele, så jag skulle prova den. Jag skjutsade hem Magdalena, men just innan hennes hus blev han rädd för något och skenade. Det kändes som att tömmarna satt fast i en vägg. Ingen kontroll hade vi. Nör det hade gått 40-50 meter så fastnade Magdalena i hjulet och drogs ut. Jag trodde att jag skulle få stopp på honom. Men han ökade bara. Ner för en lång brant backe fortsatte han sen vidare efter vägen. Jag låg ner i vagnen och bromsade allt vad jag kunde, men han lyssnade verkligen inte. Jag fick panik.. Tillslut ser jag att det kommer en bil. Då känner jag att jag måste få stopp på honom, det hade kunnat hända en olycka. Men Birk stannade inte för de, utan förbi bilen och ända upp till stälverket där han äntligen stannade. Jag hoppade ur vagnen, tårarna rann och hela jag skakade. 

Det var Tove som var i bilen och hon kom till oss. Vi körde hem Birk och selade av honom, jag visste inte vad jag kände, allt var bara tomt i mitt huvud. Men sen visste jag..

Jag blev rädd för Birk, jag vågade knappt köra honom. Vi betslade upp honom, så han gick på ett kimblewick. Jag körde varje dag, men bara i skritt och trav. Oftast hade jag ett tungt däck bakom honom. Jag var osäker varje gång jag satt bakom honom. Tills en dag. Jag körde samma väg som han skenade på med Judith och Boel. Sen på vägen hem fattade jag galopp i den branta backen. Inget hände, utan han galopperade lungt och inga tecken på att sticka. Det gjorde mig jätteglad. Så efter det så var det som innan vi skenade.

Jag började jobba med galoppen igen och allt funkade super. Jag litade på min bästa vän igen, så e dag bytte jag till det tredelade igen. Han var hur fin som helst. Vi körde upp i övre berget (Det är en lååång väg att rida/köra) Sen sista backen hem ville han inte riktigt bryta av från galopp, men det var en lugn galopp, så jag kände ingen panik utan bromsade bara lite mer. Då.. Då sticker han i världens sken igen. Upp för hela backen ut från vägkorsningen påväg hem. Det var samma som förra gången, jag hade ingen kontakt med honom. När vi närmar oss stallbacken så försökte jag svänga in honom mot Annas stall, Birk svänger men i samma tempo fortsätter han mot väggen. Då inser jag att han kommer inte att stanna, utan han kommer springa in i väggen. Så snabbt ändrar jag färdriktning och han följer med (svänga var de ända jag kunde göra) Så ner för stallbacken hör Magdalena, Tove och Judith att Birk kommer. Dom stänger stallporten och ber mig hoppa av. Så jag gör som dom säger och Birk fortsätter ner i skogen. Jag grät mer än förra gången han skenade och skrek att han var dum i huvudet, att jag aldrig mer ville se honom. Det var för att jag var rädd, jag var rädd för Birk. 

Birk fortsätter med sina fasoner under tiden jag är i villvattnet på tävling med Tina. Så kort och gott blev det körförbud på Birk, även väldigt mycket prat av avlivning. Han var farlig för alla när han skenar. Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag var förstörd, jag kunde inte ens se på Birk utan tårar i ögonen, jag kunde inte ens se en bild på honom. Då bröt jag ihop. För en gångs skull hade jag turen på min sida och Birk fick stanna. Men det var körförbud.

Jag deppade inte ihop för det utan började tömköra, vi tjollrade på med det och tog fram riktigt höga skolor i honom. Det var skänkelvikningar, öppna, sluta, samlingar, ökningar och även galoppombyten. Jag fick upp ögonen för tömkörning och började tycka det var riktigt skojj. Vi blev inbjudna till julshowen på klubben att visa upp vad vi kunde. Dock var han jätteseg då, så det vart inget bra program.. ;) 
I vintras flyttade jag 40 mil ifrån honom. Det var jättejobbigt. Jag saknar att sitta i hans box brevid krubban och ha hans mule i mitt knä, jag saknar att stå och kolla på honom i hagen. Och tro det eller ej, jag saknar att jaga honom i hagen när det spöregnar när han inte ville komma in. Även fast jag funderade på att hänga in grimman igen och gå hem så fanns det en charm i det hela.
Näsvallens Birk - Min bästa vän. Jag lovar dig, en dag är de vi igen ♥

Denna text är inte bara för att berätta om vad som har hänt. Utan jag är med i en tävling också. Man kan vinna ett armband av ens favorithäst tagel. Och jag är med. Om jag skulle vinna ett armband av Birks tagel så skulle jag aldrig ta av mig det nästan. En sak som ni inte visste är att jag har en bit från hans svans i en liten fläta i min jacka hela tiden. Så jag har alltid med mig min bästa vän.







Kolla på ögonen, det är dom snällaste på denna jord. Med denna underbara bild så avslutar jag det här inlägget med länken till hon som har tävlingen.

http://oldhaunts.blogg.se/2011/july/tavling-vinn-personligt-armband.html


Emma - Födelsedag och allt..

Hejsan allesammans! 

Idag fyller jag 19 år.. Herregud va gammal jag är.. Kanske dags att färga mitt gråa hår brunt igen? Hihi!

Igår hade jag min pojkvän här som tog en massa bilder på mig och min Tax.
Taxen skötte sig kanon, och jag lyckades sitta ner i hans galopp för första gången! (Höll dock på att flyga av när han lägger av klackspark av glädje! Haha!)

Jag hade så mycket uppdateringar att göra, och så många intressanta tankenötter och åsiktsinlägg i tankarna.. OCH SÅ LÄGGER VÅRAT INTERNET AV! De bara total dog!

Iallafall.. Idag ska jag se till att skicka över bilderna Emanuel tog på oss till Moa så hon kan sätta in dom i headern, och sedan ska jag förbereda lite bilder att lägga upp här också..
Men.. Då får ni hjälpa mig!
Han tog nämligen 370 bilder...

Vill ni se "fina bilder", "Då - Nu bilder" eller Failbilder? :)
De är ni som bestämmer helt och hållet! :)


Funderar även på att ha en mini tävling här på bloggen där vinnaren kommer kamma hem ett av mina schabrak?
Hade de kunnat vara något? :)













Anywhere you are I am near. Anywhere you go I´ll be there.

Värdelös uppdatering - Maja

Förlåt, förlåt och ännu en gång förlåt. Jag kan bara berätta varför jag inte har bloggat idag. Sol = vara ute hela dagen. Sen på kvällen pratade jag med min fina vän Ellinor i en timme. Pratade även med fina Mona på eftermiddagen. Sen nu på kvällen har jag suttit och pratat med Peter om allt möjligt. Riktigt mysigt faktiskt!

Ska försöka uppdatera bättre imorgon och ska även skälla lite på mina typ bloggägare också. Blev lite för lite inlägg idag. ;)


Hur lägger jag upp ett ridpass? - Maja

Emelie ville läsa om hur jag lägger upp ett ridpass. Med tanke på att jag gjorde det på min egna blogg för någon vecka sen så kopierar jag därifrån.



Det jag alltid gör innan ett pass är att se så start och broms funkar. Gör övergångar mellan skritt och halt. Sen går jag vidare på det så det är övergångar mellan halt - skritt - trav. Sen jobbar jag på med det ett tag. Övergångarna gör jag på både böjt och rakt spår. Jobbar även med tempoväxlingar.

Sen börjar jag öven ställa och böja lite för att få en mjuk och följsam häst. När jag har fått en häst jag känner jag kan jobba med ett helt pass så rullar jag över i galopp. Oftast så får hästen gå i en öppen form och jag står i lättsits (men detta är olika på alla hästar) 

När jag har låtit hästen rullat på några varv i galopp så lägger jag in enskrittpaus så hästen får frusta ut lite. 

Sen går jag vidare med huvuduppgiften, jobbar med det som jag har som mål under passet. Är det galoppfattningar jag ska jobba med så gör jag det, är det ökningar så jobbar jag med det. Jag nöter inte på med samma sak hur länge som helst, hästen ska fortfarande tycka att det är kul att jobba. Självklart lägger jag in skrittpauser under huvuduppgiften.

När jag känner att jag är nöjd så lägger jag ner hästen i en låg rund form i trav, så hästen får sträcka ut. Sen bryter jag av till skritt och skrittar hem på långa tyglar. Ibland kan jag busrida lite i slutet, t.ex låta Flisa galoppera hur fort hon vill under en sträcka. Sen bryter jag av till skritt och skrittar hem.

Det är ungefär så ett pass ser ut för mig. Jag brukar vara ute i ca 45 min. kan variera litegranna.

Tog lite sovmorgon - Maja

Vaknade först kl 08.00, men mådde så illa då så jag somnade om och vaknade kl 10.00. Efter det har jag bara suttit och varit mobilnörd ;) Det är så kul med en telefon där det finns miljoner spel att välja mellan. Spelar mest Angry Birds och Ninja Slice.

Vet inte varför jag sitter och babblar om det just nu. Men har inte så mycket att skriva om. Vad vill NI läsa om idag?

Emma - Ännu ett inlägg.. För lönen har kommit!

Kom på att jag inte la upp en bild på Taxen igår! Detta va dagen efter jag fått hem honom. :)


Riktigt kass mobil bild, men jag tror man ser att det är en häst va? ;)



Iallafall.. Kollade nyss igenom posten här hemma och hittade ett trevligt kurvet, adresserat till mig. Jag som aldrig brukar få post!

Aja tänkte jag och öppnade, och där i låg något mycket efterlängtat men inte förväntat! Nämnligen min lönelapp! (Lappen där de står hur mycket pengar som kommer in på kontot vid lönen, även hur mycket dom dragit i skatt och allt annat jag inte har koll på!)

Iallafall stod en mycket välkommen summa på 4045:- på lappen, och de va en överlycklig Emma som satte sig vid Hööks hemsida, Fåglasångs hemsida (en "lågpris" hästaffär nära mig), Charlies hemsida, Horze. Ja, alla sidor man kan tänkas komma på, enbart för att se om något ytterst nödvändigt behövde inhandlas..
Och naturligtvis hittar jag 2 saker jag verkligen behöver, men kommer att komma hem med flera grejer som verkar nödvändiga.. Jag menar.. Har man ett ljusblått schabrak måste man vel ha lindor med? Och eftersom outfiten inte är fullbordad utan pannband är vel de också nödvändigt eller? ;)

Iallafall, en bild på mina "ytterst nödvändiga" köp imorgon då jag ska tvinga min pojkvän köra mig till Fåglasång omedelbart när han kommer hit imorgon.. Snäll och artig flickvän? Tror jag kan besvara min egen fråga me ett citat jag ofta slänger ur mig.
- "Du ska köra mig till Fåglasång imorgon.. Bara så du vet lixom!"

1. Fleecelindor, rosa & ljusblåa - 39:-
2. Stigbyglar - 79:-
3. Boots, svarta - 79:-
4. Gummibett oledat - 59:-
5. Kombi lindor, vita/svarta & röda - 129:-
6. Strass pannband, röd & ljusblått - 199:-
7. Allround schabrak (mot hopp), svart - 179:-
8. Dressyr schabrak, rött - 159:-


Alla nummer utom 6 (Charlies Häst & Hund) och 7 (Hööks) kommer från fåglasång! Priserna där är helt underbara!
Jag har inte bestält hem varken pannband eller schabraket från Hööks än, utan vill se vad utbudet på fåglasång är först! Allt finns ju inte på hemsidan! 

Jag tänkte på de nu i efterhand att jag ska köpa mig ett gummibett timmarna efter att Maja skrev att man skulle ta de lugnt med gummibett. Ganska komiskt!
Anledningen till gummibett till honom är att jag vill testa rakt bett, fåglasång har för 59:- och de hade inte enbart metall..  Jag ska även se om de finns något billigt Hackamore där då han "komiskt" nog har fått sår i mungiporna av att jag slängde upp en kompis (som jag trodde hade lite mer koll än va hon hade) att rida honom när jag jobbade.. Och när jag kom tillbaka hade han snygga sår i mungiporna! Sådant är så kul... (Och ironin är på hög nivå!)

Tror ni inte att han hade varit superläcker i vinrött? ;)


Funderar på att lägga upp lite grejer som senare ska införskaffas också, eller uppskattas de? :)

Var försiktigt med gummibett - Maja

Visste du att gummibett kan bränna extremt lätt i hästen mun och mungipor? Jag visste inte det förens jag fick höra det. och jag har upptäckt, att varje gång efter att jag har haft gummibett på flisa har hon två smååå sår i mungiporna. Jag smöjer in det med helosan ich rider på metallbett. Och efter metallbettet är det aldrig så.

Så håll utkik i munnen om ni använder gummibett!

Emma - Svar på fråga!

Jag fick en kommentar av Veronica där hon frågade om Artax stam, och eftersom jag inte har den blekaste aning om hur man svarar på kommentarer på blogg.se så fick jag ta de i ett inlägg tänkte jag!

Ska jag vara allvarlig så vet jag inte hans stam!
De står inget i passet om stammen, allt som står är okänd. Dock så kommer en av de gamla ägarna som (om jag fattat rätt) köpt honom från stallet som han föddes på, kanske hon vet något.. Kanske inte..

De återstår att se! :)

De skrämde mig till en början att jag inte kunde veta vem hans föräldrar va, då man inte vet om dom försöker gömma en tjuv-avling. Man vet ju aldrig vem dom parar sig med, och tänk om han hade haft någon dålig gen om inte pappan va avelshingst och mamman inte kollad! Ush, hemska tanke!

Men som sagt kommer hans förr-förra ägare och hälsar på honom på måndag, och då ska jag fråga ut henne! Hehe!

Emma - Fotografering imorgon!

Imorgon kommer min pojkvän till mig och ska hjälpa mig att ta lite bilder som vi kan sätta i headern eventuellt.

Men vi behöver ett tema! 

Och de är här jag tycker ni skulle kunna hjälpa mig/oss! :D
Vad för slags tema vill ni ha? :D

Jag har följande tankar:
- western tema
- enbart porträttfoton på honom
- ljust tema
- mörkt tema

Har ni fler ideer, så kom gärna med dom! :D

Tralatralalaaaaaa

WIE! Fick en ny mobil idag! Den jag bloggade om för ett tag sen :D En Nokia N8! så nu vill jag att ni BOMBAR med bra musik! Lyssnar på det mesta :D

En outfit jag skulle kunna tänka mig ha - Maja

Benskydd - Hööks 299 kr

Tröja - Hööks 249 kr

Ridbyxor - hööks - 499 kr oskodda och 579 kr skodda (Har dom redan. Eller jag har dom oskodda, fanns ingen bra bild på dom)

Pannband - Hööks 229 kr (Har redan)

Boots - Charlies 149 kr

Schabrak - Cheval Ridsport - 398 kr

Träns - Hööks 479 kr.

Så om jag skulle skaffa den här outfiten skulle jag behöva betala 1179 kr. Skulle inte göra ont i hjärtat ;)

Flisa, ett dimplomsto - Maja

Har suttit och kollat runt lite på info om Flisa. Jag har pratat med uppfödaren lite om henne sen har jag hittat mängder av info på internet. Tänkte skriva upp lite om henne.

År 1999 när hon var ett år fick hon 38 poäng och blev klass 1a och 2000 fick hon 39 poäng och blev klass 1a igen. När Flisa var 3 år gammal så fick hon 40 poäng utdelade 9-8-7-9-7 och fick diplom.

Flisa föddes år 1998 hos Camilla i Järvsö. Flisas mamma heter Freja 3030 som inte längre finns i livet tyvärr. Detta pga av en muskelskada om jag inte minns fel. Freja är var ett klass 1 sto som fick poöngen 8-7-8-8-7, samanlagt 38 poöng. Detta var samma år som Flisa föddes och Freja var 4 år gammal. Freja fick bara en avkomma, och det är Flisa.

Flisas pappa är den berömda Mysingen. Han är den fjordhingst som har mest avkommor efter sig. Han har hela 54 st registrerade. (Föl från 2011 har jag inte räknat med) På sin senaste premering fick han 38 poäng utdelade 8-7-7-8-8. 


Mysingen 192
Tänker inte gå in på mormor, morfar,farmor,farfar nu. Utan det kommer senare. Visst är Flisa lik sin pappa?

Flisa 3179


Emma - Tjenare!

Hallå hallå, detta är alltså Emma, nytillskottet till bloggen!
Liten kort intro om mig då.

Jag är en glad, posetiv och öppen tjej på 19 somrar nu snart (fyller på torsdag!) som är utbildad och jobbar som undersköterska i Karlskrona där jag bor!
Jag bor tillsammans med min mamma, hennes sambo, min lillebror, vår katt och min Tax. Hehe..

Nu till anledningen att jag kom in i just denna bloggen, min häst Artax, även kallad Taxen!
Artax har varit min i en månad nu, och är en 12 årig fjordvalack i färgen brunblack!
Tidigare pessoa skogsmulle, men nu påväg in på banorna till 2012!
(Ska jag vara allvarlig vet jag inte riktigt vad jag såg i honom, då han va helt mot va jag vanligen brukar vilja att en häst har, men eftersom jag tror på ödet i alla andra fall, anser jag att detta va ett guldtillfälle att bevisa de än en gång!)

Vill ni se bilden som fanns i annonsen, samt bilder från gamla ägaren? :)
Han är 150 cm hög och väger.. Han är tjock.. Haha!
Jag kommer faktiskt inte på mer just nu att skriva om, så ni får gärna skriva och fråga! :)
Är de något ni vill se, veta eller har en undran över vem jag eller Taxen är, bara skriv! :-)
Jag är så glad att jag fick bli en del i denna bloggen då jag tycker de är en kul blogg, samt att både Moa och Maja har varit jätte trevliga! :)

Hoppas att jag sköter mig, annars får ni tjata på mig! Hehe! :-)
Återkommer ikväll, är de något ni vill se/att jag skriver så gör jag det! :)

Påminnelse till mörka höst och vinter dagar - Maja

Allt förutom tränsreflexerna finns även i rosa!

Samanlagt pris : 814 kr. Det är en billig livsförsäkring.


Jag rider ALDRIG utan reflexer på vintern/hösten. Jag brukar även själv ha en reflexväst när jag rider/kör.

Bloggar - Maja

Minitävling kan man kalla detta!

Ni länkar era bloggar. Jag väljer ut 5 stycker som jag tycker förtjänar en länk. Sen skriver jag vad jag tycker om inläggen, designen osv? :)
Föredetta ridskolehästen Tex löshoppar 2009

Ny medlem i fjordingstyle!

Jajjemän, ni hörde rätt. Det är nämligen så att Emma och hennes fjording Artax ska börja vara med oss i bloggen. Ska bli jättekul! Emma ska senare under dagen få presentera sig själv och Artax i ett eget inlägg. Jag vet inte när headern kommer att bytas. Men Emma är medveten om att det kan ta några dagar innan hon kommer in i headern också. 

Jag tycker persoligen att detta kommer bli superkul!

God morgon - Maja

Ligger i sängen och har precis vaknat. Har inga planer på dagen förutom att bara ta det lungt. Som det se ut nu så blir det förhoppningsvis Täby Galopp imorgon. Hoppas på bra väder bara. 


Tänkte fråga er en fråga om mobiler. Jag var så pass klantig och glömde ta ur min mobil från min tröja, så den fick dig en omgång i tvättmaskinen. Har någon av er här några erfarenheter av Nokia N8? Har funderat på den ett tag nu. Har alltid varit anti Nokia, men tror att den här kan funka.

Om ett tag så avslöjar jag hemligheten. Jag tror att det kan bli riktigt bra!


Nu ska jag dra mig upp och hoppa in i duschen, sen ska jag äta frukost. Ha en bra dag! Blir en grym uppdatering även idag.


Trummvirvel......

Vad kan detta vara? Snart vet ni!

Visste du ..?

... Att fjordhästen kallas för Vestlandshest i Norge?

... Att fjordhästens ljusa blackfärg beror enbart på att uppfödarna inte avlat på icke-blacka fjordhästar under de senaste drygt 100 åren.

... Att vissa påstår att Odens häst Sleipner (Hästen med åtta ben) var en fjordhäst?

... Att fjordhästarna bör inte ha några vita tecken, hingstar med vita tecken kan ej godkännas för avel.

... Att när fjordhästen går med i begravningståg så klipper man ner det vita i manen någon cm kortare. Därifrån kommer ordet "Sorgkant" på fjordhästen.


Förhoppningsvis galopp på onsdag - Maja

Om vi hinner så åker vi till Täby galopp på onsdag och kollar på lunchgalopp. Vad konstigt det känndes att skriva lunchGALOPP när jag är van att skriva lunchTRAV. Nog om det.

Har aldrig sett galopp live, så det ska bli ruggit kul! Men jag är förberedd att det kommer vara mycket slag på hästarna. Men jag kan ju inte direkt stoppa världen med att sluta slå på dom i galoppsporten. Det kommer alltid att vara så.
Om jag åker dit, vill ni se bilder då? :)
Bilder från Google.

Olika bett jag vill prova på hästarna - Maja

Tänkte slänga upp ett inlägg om vilka bett jag skulle vilja hitta på Flisa. Vissa kommer jag skriva varför och vissa lägger jag bara upp bilder på.
Ett fullcheek bett.
Tvådelat bett med sötmalm
Tvådelat bett med kopparrullar. (Hade detta på Birk förr, han gick superbra på de!)
Nova bett - vill prova det på Flisa för att se hur hon reagerar på ett supermjukt bett. Hon går ibland på hårda gummibett. Vill även ha det på Mysan så hon får vänja sig vid ett mjukt och följsamt bett nu när hon ska ridas in.
Kulbett - Waterford. Vill prova dethär, eller rättare sagt. Jag SKA prova det på henne någon gång. pga många brytpunkter så kan hästen inte bita sig fast i bettet, vilket Flisa har en tendens till att göra.
Tredelat bett med sötmalm - har bara goda erfarenheter av detta bett. Så kan vara skojj att prova.
Sen ett hackamore som jag nästan MÅSTE införskaffa. Flisa har början få sår i mungiporna. Gissar att det är gummibettet som bränner. För er som inte visste det, gummibett kan bränna i munnen på hästarna. Så håll koll! Av just den anledningen rider jag inte med gumibett just nu. Sen vill jag ha ett hack för att variera lite.




Som ni kanske har märkt så är det mest tvådelade bett jag vill prova. Varför? Jo, för att alla tre hästar trivs bäst på det. Eller Mysan har ett rakt gummibett just nu. Silver pendlar på olika, antingen ett tredelat eller ett tvådelat. Han funkar bra på sitt tredelade.

Hiss och Diss

Bloggens första går till.... :

Titanium från Glengordon 2011

Detta schabrak är snyggt, ser ut att ha bra passform. Härlig färg och snygga rutor på schabraket! Det är även ett bra pris på det. 439 kr hos HTTP://CHEVALRIDSPORT.SE
Bloggens första går till John Whitikar´s Stor Britanien luvan. Även svenska. dom ser ut att ha dålig passform och sen är den i mina ögon inte ens snygg. Så en diss från mig. CA 350-400 kr får man ge för en sådan.

Vem är sugen på mer? :D - Maja

Fotade Fanny och Krezip idag! Lägger upp samma bilder som jag har på bdb, mest för att jag inte orkar hämta minneskortet. Kommentera om ni vill ha mer sen!

Blir lite häst iallafall!

Ska träffa en person som bor granne med mina småsyskon. Har pratat med henne på bilddagboken osv, sen visade det sig att hennes lillebror är typ bästis med min lillebror. Ganska kul faktiskt. haha. Så imorgon ska jag följa med henne ut och rida. Hon ska rida sin häst Krezip och jag ska låna någon annan. Vet inte än vilken. Men det kommer nog under dagen. Kommer ta med kameran också :)


bloglovin!

Följ gärna vår blogg via bloglovin!!
klicka på länken nedan
http://www.bloglovin.com/blog/2727375/fjordingstyle?claim=bfxfzgc29rd">Följ

eller till höger där----------------------------------------------------------------------------------->

//Moa

Är i stockholm

Eftersom jag är i stockholm så kommer det inte bli så mycket uppdatering om hästarna. Har en videoblogg jag ska lägga upp och hade tänkt fixa lite utrsutningstips till er som har fjordingar. Av egna erfaraneheter så är det inte det lättaste att hitta bra färger :)

lite pics

Bjuder på en bild från longeringen med Silver i måndags. Får se om jag lägger upp mer bilder sen. Tyckte flisa var jättestark, men ser varför. Mina sporrar hade åkt upp så dom satt jättekonstigt så jag var på henne hela tiden. Ska rida utan dom idag och se om det är skillnad. Sen har jag även världens stolsits på bilderna. Hade alldeles för korta läder. haha. Sen var matchiningen ....  eh, fin.

Aja, 3 bilder får ni.



Presentation av Maja.

Hej. Maja Gärdström heter jag och är en del i denna blogg. Jag är 16 år gammal och är bosatt i en stor villa i Härnösand, men kommer inte bo här sålänge till då jag börjar gymnasiet till hösten och kommer bo på elevhem. Jag ska gå naturbruk inriktning hästskötare – ridning. Ska bli riktigt kul! Utöver mitt hästintresse så har jag ett intresse för fotografering. Dock är jag inte lika aktiv som förr. Men ibland kan jag leka lite med min kamera. (en nikon d80)

Tänkte göra en kort presentation om hästarna så ni får en hum om vad jag kommer att skriva om en del.

Flisa 3179 - Flisa (e. Mysingen 192) är född 98. Henne rider jag mest dressyr på. Ibland kan vi ha ett litet hoppass. Jag hoppas på att kunna starta henne i någon lokal dressyrklass så småning om. Flisa är mamma till Silver och Mysan som jag kommer skriva om i bloggen. Flisa är en jättetrevlig häst att jobba med. Men hon har en jättestark personlighet. Det tog mig 1-2 månader att lära mig rida henne, lära känna henne och även börja tycka om henne för den individ hon är. Hon är som sagt en häst med personlighet, vilket man märker ibland i ridningen. Vi kan ha väldigt delade åsikter ibland. ;)


Silver – Silver(e: Cristall 203) är född 06 och är Flisas andra avkomma, men han är den äldsta avkomman här på gården. Silver är ingen "godkänd" fjording då han har vita tecken + ingen ål i man och pannlugg. Men han är en av dom snyggaste fjordingarna jag har sett pga han ovanliga utseende. Silver är nyinriden (han är väldigt sent tagen) Men vi jobbar på. Just nu jobbar i mest i skritt och trav men han har galopperat två gånger under ryttare. Dock inte med mig då jag har lyckats rida Flisa varje gång han är med ut på tur. Silver är en häst som alla tycker om. Han är genomsnäll! Jag kan stå och pilla med fingrarna inne i munnen på honom och han står bara där och gör inget. Góare häst får man leta efter!


Mysan – Mysan (e. Fyndig Saluut 216) är född 08. Hon jobbas mest från marken med grundläggande övningar som att stanna och starta. Har suttit på henne två gånger och har skrittat runt paddocken en gång. Mysan är en dam med lite riv i sig. Hon visar tydligt vad hon vill och vad hon känner. Men hon har börjat acceptera arbete mer och mer. Hon ska även börjas köra in snart.
Från vä . Silver, Mysan, Flisa, jag.

RSS 2.0