Hejsan Bloggen!

Nu är de också så att jag har snackat med Maja, och hon har tyvärr också lixom Moa bestämt sig för att sluta blogga här på Fjordingstyle. Lite tråkigt kan jag tycka, men jag respekterar bådas situation och beslut, och vi får önska de all lycka i framtiden.

En kort update om min situation.

- Den 29 eller 30de kommer jag att flytta Artax till ett stall i Förkärla tillsammans med en av mina bästa tjejkompisar!
- Vi håller på att renovera sadelkammaren just nu, med att isolera väggarna, fixa så vi har vatten etc etc.
- Jag ska börja flytta mina saker till stallet redan nu i helgen om allt går som planerat, och jag kommer att enbart ha kvar sakerna som jag verkligen behöver, såsom täcke, borstar och grimma. Samt träns.
- Jag har fått möjlighet att ta tillbaka min gamla foderhäst Maricco till det stallet som jag kommer att vara i.
               Maricco är en varmblodstravare som jag hade för cirka 1 år sedan. Han är ungefär 7-9 år gammal och lämpade sig inte för travet, och de va därför jag fick ta hem honom. Mer info om detta kan ni läsa på min dayviews "LovelyThinking" på sista datumet där jag laddade upp bilder. 
- Julia och jag kommer att ha Maricco tillsammans, och även ha hennes lillasyster som medryttare. Kommer bli skitkul!
- Jag kommer troligtvis inte heller vara kvar på bloggen eftersom jag inte kommer kunna fylla upp namnet nu eftersom jag kommer ha varmblod också, och att jag känner att jag vill ha någon att blogga med som kommer att pusha mig.
- Julia och jag kommer att skaffa en blogg ihop som heter : NohorseNolife.wordpress.com som just nu är under konstruktion..

- Artax träning ligger på hyllan nu med allt jobb + att han bor så långt bort. Men nu när jag kommer att kunna vara hos honom varje dag så känns de underbart att kunna sätta igång honom!


Men nu sitter ju jag på jobbet som sagt, så jag måste gå tillbaka till mina underbara vårdtagare!
Tidsinställt it is!

Men ni får ha de så bra, och Fjordingstyle bloggen kommer att vara kvar, och vid större "vinster" kommer jag att uppdatera er!

Ha de så gott, älskade bloggläsare och jag hoppas att ni följer mig på min och Julias blogg i framtiden!
Stora julkramar, Emma Franzén.

Over and out!

tyvärr..

..Känns de som om denna bloggen är aningen död? 

Känns inte som om någon läser den längre.. Nog kan de vara för att vi inte uppdaterar lika mycket längre, men ändå.. 

Iallafall, idag är jag lycklig! Jag har allt jag någonsin kunnat önska mig, och de viktigaste för mig är att jag numer kan ta hand om min ögonsten, varje dag.. Jag behöver inte sitta i en bil i 40 minuter för att ta mig dit efter jobbet.. Utan jag kan ta mig dit på egen maskin! OM jag är lycklig över detta!Och att jag då ska dela stall med bästa Julia, gör saken inte mindre amazing!

Vi ska troligtvis göra en blogg tillsammans hon och jag, och de kommer nog att gå superbra! :)


Då kan ju också göra en gemensam header, vilket vore underbart kul! Vi och våran "märkesutrustning".. Hehe, nejmen jag vet att detta kommer gå vägen, och de kommer vara helt och hållet underbart! :)


Men nu mina vänner ska jag vara en duktig flickvän och städa lägenheten tänkte jag mig!
För de finns bara en (mänsklig) kille i mitt hjärta och mitt liv, och honom kunde jag inte tänka mig att leva utan!
Ha de gott allesammans!

/ Emma

oh work work work.

Nu har jag rast i cirka 40 minuter till, vilket innebär att jag åker dit om ca 10 minuter.. Jag hinner slänga in ett inlägg iallafall!

Träningen med Taxen ligger på is för tillfället..
Dock har jag lyckats få stallplats på ett stall tillsammans med Julia (http://franseletillsadel.wordpress.com/)
Här har ni bild på finaste paret med:
Och just nu fixar vi sadelkammare med allt va de innebär, och vi flyttar in i mellandagarna! CAN'T WAIT!

Vi va på Börjes häromdagen och köpte lite till stallet, bland annat sadelhängare, tränshängare, täckeshängare, saltsten, uppbindningsringar och kvast.

Till Taxen köpte jag lindor (svarta), grimskaft (till uppstallningen), reflexer, skritttäcke och kandarstång (tänkte testa om han funkar bra på "hemmagjort"kandar, och gör han de köper jag de till honom nästa månad).


Imorgon kommer förhoppningsvis bilder när jag och Taxen rider en sväng, ska då testa mitt träns! :) 
Hittade ett ASLÄCKERT träns på Börjes med som blir inköpt till nästa månad! :)


Va även om Karlssons i Bräkne-Hoby och fyndade transportskydd liknande dessa

fast mer passform för 99:-/par! Snacka om att jag blev glad! Dessutom va de rosa där de är blått och blått där de är rosa! Hur läckra som helst! Matchar mitt fleecetäcke, vilket gjorde mig glad till 1000!


Jaja, imorgon får ni lite bilder ja, och nu ska jag vidare till jobbet igen! Tur att jag trivs, så de inte är en känsla av hat som fyller mig i den meningen! :)Bye, kära bloggläsare! :)

åsiktsinlägg om något mycket viktigt.

Igår satt jag inne på facebook och kollade runt bland alla statusar om hur glada mina vänner va pga sin pojkvän, ny lägenhet, jobberbjudande etc etc..

När jag scrollar ner en bit så ser jag en bild där texten lyder >>SEE AND SHARE<<, och det är en bild på en schäfer.. En väldigt ståtlig hund, som hade råkat ut för fel ungar..
Dom hade satt en raket i munnen på hunden och sett till att han inte skulle kunna öppna munnen, vilket har resulterat i att hela hundens nos är bortsprängd.. Hunden har blivit avlidad pga stora smärtor..Jag har inte släppt hunden ur mina tankar ännu alltså.. Hur fan kan man vara så dum i huvudet så man ens gör något sådant här?! Att inte föräldrarna grep in, vem låter ungar leka själva med raketer? Speciellt en sådan som gör en sådan här stor skada? Iallafall så har jag inte gjort annat än att tänka på denna hunden, utan tänkt på hans liv innan.. Har han fått stå ut med mycket misshandel innan, så att de va de som ungarna satte raketen u munnen på honom? Dom hade sett hur illa föräldrarna hade behandlat honom och ansåg att mammas och pappas är värre, vi vill ju bara skada honom lite?
Eller va de så att ungarna bara ville se hur de såg ut när någon sprängde en hunds mun? Att hunden i sin tur älskade människorna så pass mycket att han bara kom dit och accepterade att de satte raketen i munnen på honom..

För jag kan heller inte sluta tänka på att de inte måste inte varit en sådan stor kamp för barnen att sätta den där? Vem orkar att hålla en schäfers käftar öppna när han verkligen inte vill ha den öppen? Antigen så lekte dom med raketen så han tog den i munnen med vilja, men att de sedan tände på för att se vad som hände, eller så måste dom varit äldre eller väldigt många och att de nästan hade brytit hundens käft för att hålla den öppen..

Ja? Man kan bara spekulera..
Men att över huvudtaget ens tänka tanken att tända på raketen när hunden har den i munnen?
Aa, de är sinnesjukt..

Jag har inget mer att säga än att den dagen som världen slutar se detta som ett problem kommer jag att ta både mitt och Taxens liv.

Mitt, eftersom jag aldrig vill leva mitt liv blan människor som enbart ser status i allt som händer och inte ser att miljoner dör och skadas, människor som djur och de enbart blundar.

Artaxs, eftersom jag vet att han med mig är säker. Om jag hade sålt honom till någon hade jag inte kunnat försäkra mig om hans säkerhet, och då hade jag aldrig kunnat somna in.. Jag vill veta att min häst ska ha levt ett så pass bra liv som möjligt för honom, och om de är att vara inlåst i en box på 4x4 meter med världens hänglås på dörren 24/7 för att världen annars slaktar honom rakt av, ja då är de fel..

Men som världen ser ut nu så har vi kunskapen att förändra jorden, vi har ju utvecklat allt från hjulet till mobiltelefonen, jag menar var ser vi spärren som försätter djuren och människorna i fara?
Vi har börjat gå tillbaka i revolutionen.. Alla går och hänger med axlarna, som om de hade en stor börda på axlarna. Alla går med mobilen i högsta hand och ser inte att om de hade släppt denna telefon hade de sett att samhället håller på att kollapsa. De enda som verkar sätta käpparna i hjulen för oss att gå tillbaka att vara apor är just de att vi misshandlar för nöjets skull.. Apor gör de som enbart skyddar sig självt. Den hade aldrig gått på en annan apa med tänder och klor bara för att apan gillar myror framför skalbaggar?
Men såfort som någon inte tänker likadant som dig så är den konstig, samt värd att slå blodig, för h*n har en annan åsikt?

Man kanske inte förstår att om man enbart hade lyssnat ordentligt på den som vill säga något, så kan de ändra hela ens världsbild..

De är de som gör mitt arbete med hästar och äldre till en sån viktig del av mitt liv.. Vissa ser de enbart som jobb och säger: nu ska du dit, och nu ska du hit, och nu ska du ha på dig detta etc etc.
Tänk om de bara hade stannat upp, gått en runda med grimskaftet över halsen eller satt sig ner på sängkanten och druckit kaffe.. De gör så mycket i detta samhälle att någon, bara någon ser DIG och inte dömer dig.. Att någon ser att de är något som du vill få framfört, men inte vet hur. 

Djuren snackar inte ens vårt språk, men är de då tilllåtet att göra vad som helst för att de inte har en åsikt att framföra, svart på vitt, till dig? 

Jag vet inte vad jag ska tycka om andra människor, eller hur jag ska försöka förändra de som jag anser fel..
Men de kan jag inte, för mitt "fel" är säkert någons "rätt". Man kan inte förändra på någon annan än dig själv.. 
Accpetera de och se till att släppa telefonen 2 sekunder och fråga sig själv, vart fan världen är påväg..

/ Emma

oh yeah, who's the boss?!

OH YES!

Jag har numer fått vikariat! Jag är så lycklig! :D


I väntan på tåget igår så köpte jag tidningen : ALLT OM DRESSYR för att ha en tidsdödare... Finns en hel del smarta tips i den!
Tänkte att jag skulle skriva lite om olika övningar, och sedan ska jag testa dom! :)


Annars händer inte mycket i Emmas liv. Jo, iofs.. Det är storm.. Och jag letar efter stallplats nära ronneby till Taxen! Suck!

/ Emma

WiSH ME LUUCK!

Arbetsintervju nu klockan 11.20..
Oh my god..

Jaja, de kommer gå super! Jag har ju förhoppningsvis oddsen på min sida, men de hade inte skadat om ni höll tummarna för mig idag! 


*do like I do, hold your thumbs for me today!*


Emma Emma Looki Looki Today


Linne - gina tricot
T-shirt - ellos
Jeans - JC

Hahaha, kör en outfit från "den andra världen" idag. :) 

Nejmen, jag är så sjukt nervös.. 

/ Emma

BLOPPiS A LA' EMMA

Nu har jag lagt ut en hel del grejer på hastnet.se som jag måste få sålt.
Om ni nämner "FJORDINGSTYLE" när ni handlar något ska vi nog se till att få de billigare eller få med något gratis.

HÄR FÖR ATT SE SADLEN:
http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=381328&kid=

HÄR FÖR ATT LÄSA OM.. ALLT ANNAT:
http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=381339&kid=7Tack för förhand!

Hejdå..

Som ni märkt så har jag inte bloggat på bra länge..

Det är så att jag har bestämt mig för att sluta blogga här. Jag känner ingen motivation till att skriva varje dag här så nu får det bli såhär.

Kommer troligen starta om på en ny blogg, men då INTE en hästblogg!

Tack för mig!

Kramar Moa

everyday of my life..

Okej, just nu är jag i botten.. Idag är ingen bra dag..
Förlåt att jag kommer skriva av mig här, men de är enda stället jag kan göra de på..

Okej, vi börjar med att min dag började med att en av mina kompisar bad mig kolla på denna videon: http://www.youtube.com/watch?v=ow8XF7LtDG0&feature=related

För er som inte kollar på denna videon, så handlar de om en 3 årig tjej vars pappa har varit iväg och krigat i Irak, och allt hon önskar sig i julklapp är att pappa kommer hem, vilket han också gör. Den lilla flickan blir naturligtvis ledsen, överraskad och överlycklig på samma gång och repeterar "daddy, i missed you! i love you daddy!"

Jag kan lätt sätta mig in i den sitsen, jag har nämligen min pappa i Kanada. Jag har nästan ingen som helst kontakt med honom, utan lever i ovisshet om han lever, om han saknar mig så mycket som jag saknar honom.
Jag har börjat gå mer och mer in i mig själv nu sedan jag och pappa blev ovänner igen, jag hatar det. Och de ligger på mitt samvete att jag får mina nära och kära att må dåligt över mina beslut..
Pappa har kommit hem ca 5-6 gånger under tiden han varit borta, och jag har alltid sett ut som den lilla flickan i videon när han gjort de. Jag har älskat honom, kastat mig i hans famn utan en tanke trots allt han gjort.
Han lämnade mig vid 5 års ålder? De borde vara anledning nog..
Jag har inte legat bara 1, 2 eller 3 gånger och gråtit ögonen ur mig pågrund av honom, av att se en bild på honom eller att höra hans röst i telefån.
Låten "Lonestar - Amazed", de är min och pappas låt.
För när han va här nere så hade han sin ipod med sig, och detta va den enda låten vi kunde utantill båda två.
Så den sjöng vi duett på, och de lät som änglasång i mina öron samtidigt som hjärtat smälte.
Jag har alltid älskat min pappa, de är också därför som jag mår dåligt över att veta att vi är ovänner..


Mormor har alltid funnits där för mig, och ställt upp till fullo för mig, både psykiskt och fysiskt, likväl som ekonomiskt. Men nu helt plötsligt har hon vänt mig ryggen. Mormor, som jag älskar lika mycket som min mamma, har helt plötsligt börjat att ställa sig emot mig i allt som händer. Hon tycker de är fel att jag har Taxen, tycker de är idiotiskt av mig att inte sätta igång med körkortet (vilket jag gör), och hon tycker att jag aldrig är hemma, vilket jag knappt är..
Men jag tror bara hon tycker att de är jobbigt att jag börjar glida ifrån spjutsbygd. Att jag sviker henne lixom..
De gör jag inte, för jag älskar henne över hela hjärtat, men de är svårt att säga de till henne när jag knappt hinner öppna munnen..

Mamma vet jag har de svårt, och jag vet att hon känner sig bortglömd, men jag vet inte vad jag ska göra  med allt skit..

Just nu så måste jag se till att själv må bra, vilket är svårare än vad man tror.

Men vad är de dom säger,
"När livet ger dig hundra anledningar till gråta, hitta tusen anledningar till att le."

 Förlåt.. Jag känner att jag måste ringa mormor och låta tårarna komma inför henne istället för på datorbordet..

/ Emma

illamående..

BLÄRK!
Känns som jag håller på att få vinterkräkssjukan!
Men fy och skam, sånt skit har jag inte tid med!
Men detta har jag ju tydligen tid med nu när zumban blev inställd. 
Ridtestet 2011!

Inledning

Har du ridit…
[x]A-ponny
[x]B-ponny
[x]C-ponny
[x]D-ponny
[x]Liten storhäst
[x]Storhäst
[x]Islandshäst

Har du töltat? - Yes.
Har du ridit pass? - Yes, men som jag fick kämpa!
Vilken är din favorithäst? - Har haft många genom åren, bland annat Yellow, Boy Delvin, Woap, Makkan, Flyleaf och Göte, men just nu är de ju såklart Artax.
Vilken färg är det på dina ridbyxor? - Beiga/ljusbruna, mörkblå (2 par), mörk bruna och svarta.
Rider du alltid i säkerhetsväst? - Bara när jag känner att hästen jag sitter på kan explodera när som, annars aldrig.
Har du egen häst? - Ja, det är min älskade Artax.
Har du haft egen häst? - Flyleaf och Artax.
Har du en häst på foder? - Nej inte nu. Men de kanske kommer en snart!
Har du haft en häst på foder? - Woap, Makkan, Göte.
Har du en medryttarhäst/sköthäst? - Nej inte just nu.
Har du haft en medryttarhäst/sköthäst? - Rimon, Moa, Boy Delvin, Lilleplutt, Elsa, Frida etc.
Rider du i ridstövlar, shortchaps eller ridskor? - Rider oftast i ridstövlar, då jag har problem i knät och får bättre stöd med stövel. Annars har jag mina älskade, mycket utslitna stallskor.


Hoppning

Höjder
Vad är det högsta som du hoppat? - 120 cm
Vad är det högsta som du tävlat? - 50 cm på Rosenholms Ridklubb (maskerad hoppning för ungefär 1000 år sedan)
Högsta oxern? - 80 cm
Högsta räcket? - 120 cm
Vilken är den största hästen du hoppat? - Scarlet, ungefär 175-180 cm mkh.
Och den minsta? - Butterfly på ungefär c-ponny nivå.

Hinder
Du har hoppat...
[x] Räcke
[x] Oxer
[ ] Vattenmatta
[ ] Mur/Murmatta
[ ] Bank
[ ] Trippelbarr
[x] Hemmagjorda hinder
[x] Stock
[ ] Solfjäder
[x] Studs
[x] Kombination med ett galoppsprång
[x] Kombination med två galoppsprång

Tävling
Har du tävlat hoppning? - ja, på låg nivå.
Har du ridit blåbärshoppning/ridskolehoppning/ klubbhoppning? - maskerad hoppning.
Har du vunnit en hopptävling? - nope.
Har du kommit tvåa? - nej.
Har du kommit trea? - nej.
Har du blivit utesluten? - yes, på 3dje hindret.
Har du blivit felfri? - på en bana utanför tävling, annars inte.
Har du någon rosett hemma? - nej.
Har du tävlat hoppning i lag? - nej.
Hur gammal var du när du tävlade hoppning första gången? - maskeradhoppning, ålder 13-14 något.
Vilken häst satt du på? - Scarlet.
Tävlar du hoppning i kavaj? - tävlar inte nu, men när jag gör, ja!

Annat
Vilken häst hoppar du helst? - Jag tyckte om att hoppa med Alga och Amanda II på ridskolan, annars har jag inte hoppat så mycket förutom med Woap, som också ligger på listan!
Vilken häst avskyr du att hoppa? - Makkan va ingen fröjd att hoppa tycker jag.
Vad är dina mål i hoppningen? - Att kunna hoppa en bana på 60-70 innan Artax liv är över. Vilket vi kommer lyckas med. Samt att hitta ett flyt i hoppningen och ha grymt kul ihop!

Dressyr

Nivåer/Höjder
Vad är det svåraste programet du ridit? - just nu rider vi LD-LC just för att skänkelvikningarna sitter lite dåligt och skolorna inte är fasta ännu.
Vad är det svåraste du tävlat? - har ej tävlat.
Vilken är den största hästen du ridit dressyr på? - Jadu.. Skulle nog chansa att de är på Alga, ca 180 mkh.
Och den minsta? - Ridskolehästarna (c-ponnys) eller Woap (146).

Övningar
Du har ridit...
[x] Skritt
[x] Trav
[x] Galopp
[x] Skänkelvikning/sidvertsrörelse
[x] Öppna
[x] Sluta
[ ] Piaff
[ ] Passage
[ ] Galoppiruett
[x] Samlad galopp
[x] Ökad galopp

Tävling
Har du tävlat dressyr? - nej
Har du ridit lingondressyr/ridskoledressyr? - nej
Har du vunnit en dressyrtävling? - nej
Har du kommit tvåa? - nej
Har du kommit trea? - nej
Har du blivit utesluten? - nej
Har du någon rosett hemma? - nej
Har du tävlat dressyr i lag? - nej
Hur gammal var du när du tävlade dressyr första gången? - nej
Vilken häst satt du på? - ingen
Tävlar du dressyr i kavaj? - nej

Annat
Vilken häst rider du helst? - Artax. Han är en sådan fröjd att rida, och vi utvecklas hela tiden!
Vilken häst avskyr du att rida dressyr på? - Makkan eller Vildkatt va vel ingen höjdare. Men de gick med ansträngning.
Vad är dina mål i dressyren? - Likadant där, att hitta ett flyt, ett bättre stöd, att få honom mer för skänkel och tygel och att vi ska extremt kul när vi gör det!
Likadant så ser jag fram emot våran första LD dressyr!


/ Emma

rubrikslös..

Jag är så dålig på att skriva rubriker, och "Hej" eller "Tjena" börjar bli tråkigt..

Jag bara älskar, när man går och lägger sig 1 (världens tröttaste Emma vid den tiden) och sedan att ha en katt som kloar och tuggar sönder fötterna från halv 4 till klockan 6, då pojkvännens larm ringer och han tänder alla lampor i hela huset för att hålla sig vaken.. Lixom..?
Va gör de för nytta att ha världens mest övertrötta Emma hela dagen?
Jag kommer ju inte orka med ett skit!?
(Och jag som ska ha zumba-pass idag, men inte kan stegen! EEK EEK. *hyperventilation*)

Iallafall skulle jag bara meddela att jag inte kommer kunna blogga på hela helgen, från nu om någon timme.

Idag är schemat fullsmockat med : zumba pass, stalltjänst, ta mig till ronneby och städa hela lägenheten.
Lördag är det : ännu mer städande, tvätt tid, och inflyttningsfest.
Söndag kommer ju då bestå av : städ från efterfesten och Bubbetorps marknad.. Suck va trött jag kommer vara Söndag kväll..

Aja, men de är bara att köra, back in buisness..
Får se om jag hinner rida Taxen ikväll, då får ni vel en kort recention av det innan städandet tar sin början..


Nae, nu måste jag gå och hälla i mign minst 5 liter kaffe och käka.. Min morgonritual.. Oh, visst ja.
Jag skulle packa, platta håret, fixa pengar till bussss...... (tyst och meningslöst drabbel om alla saker jag måste göra innan halv 1.)Tuddiluu.
/ Emma

RSS 2.0