Jag är lycklig, så lyckig!

Jag kan inte sluta le just nu!

Allting i mitt liv bara rullar på just nu, och jag vill bara skrika va glädje! Taxens och min träning går bara framåt och skänkelvikningarna börjar sitta nu, vi tar bara några steg, men han fattar vad jag menar med hjälperna.
Han har slutat bryta sig ut ur hagen, vilket är underbart!
Jag och en tjejkompis till mig ska kolla på ett stall här i ronneby som vi ska ha våra hästar i, och de kommer att bli kanon då jag då kan få mer tid till taxen varje dag.
Mikael har börjat att infinna sig i stallet och står numera och kelar med hästarna medan jag mockar och fixar maten. Han pratar pedagogiskt med dom när dom gör något han inte tycker om, då kan man höra: "Nej, men de va vel inte en så himla bra ide taxen? Eller tycker du det?"

Medan vi ändå är inne på Mikael..
Så ska jag flytta in hos honom nu, och jag planerar redan var jag ska ställa alla mina saker. Hehe..
("Där kan man ställa min bokhylla.. Hrm, men var ska sängen stå? Är min och Mickes sängar lika höga? Isåfall kan vi få en dubbelsäng!! Smart Emma, smart!")

Sedan ikväll så ska jag och Mikael åka och hämta en kisunge!


Lillian som hon heter är 4 månader gammal, och är en blandras mellan perser och skogskatt.
Hon är sköldpaddsfärgad med en grå bas, som gör att hon är helt grå, men beiga inslag i pälsen och ett beiget A i skrivstil i pannan, vilket innebär att vi kommer kalla henne för Alice eller Amy.

Jag har ingen bild på henne ännu, utan det kommer ikväll, så kommer ni att få se när hon tar sina första trevande steg här i lägenheten! :) 
Jag är jättespänd och överlycklig!

Har ni något andra djur, bredvid hästarna? :)

Själv har jag haft katter hela livet, likadant fiskar, men har även försökt mig på sköldpaddor (har 3 hos mamma), geckoödlor, ödlor, råttor, grodor etc etc. Jag är en äkta djurvän, och skulle aldrig klara mig utan djur i min närhet. Jag hade även kunnat svälta själv för att mina djur skulle få mat.. Ungefär på den nivån.


Både Moa och Maja har tagit avstånd från bloggen här känner jag, och de låter jag dom göra framtill dom har motivation. :) Men ingen av dom har slutat än iallafall. :)

/ Emma

Tjenare!

Nu är jag hemkommen från resan på havet!

Helt helt okej, eller rättare sagt.. 100% awsomeness!


Jag och mikael tog bussen från Ronneby vid halv 8 på torsdags morgonen, var framme i Kalmar vid ca 10, då vi satte oss i minibussen påväg upp till Stockholm.. Hela vägen upp så va de hög musik och taggande, samt alkohol och pisse-pauser inräknade! Hihi.

När vi väl kom fram i Stockholm så vevade vi ner rutorna och skrek "SÄG FINNS DE NÅN SOM KAN, SOM EN RIKTIG MAN, DRICKA ÖÖL OCH ÅKA HOJ?! VAR FINNS DE GRABBAR, SOM TUGGAR TAGGTRÅD OCH SPOTTAR SNUS!?" Eller aa. Den låten iallafall på högsta volym.

När vi väl va framme på båten så att säga, eller terminalen väntade 1 timmes kö för att få checka in, och 45 minuter att ta sig ombord på båten.. Inte dom roligaste timmarna i mitt liv.. Plus att de va scanning av väskorna och vi fick ta oss förbi 3 knarkhundar för att ta sig på båten! Mycket säkerhet, men de va de säkert värt i längden!

Såhär taggade va vi vid incheckningen

Från vänster: Mikael Gebestam (min pojkvän), Jag, Amanda Carlsson (en av mina bästa vänner)



Mikael och Jag.. Hrm.. Pigga som tusan, precis när vi hade käkat innan Stockholm.

Sen när man kom in, va de bara att börja tagga satan för att festa JÄRNET.

Vi flyttade in i hytten snabbt som tusan, för er som vill veta bodde vi på nionde våningen i båten i hytt 9120.
Sedan va de dusch, alkohol, föna och platta håret, ta en klunk på cidern, sminka sig, skrika på folk som försökte ta sig in i hytten, dricka lite till, sminka sig de sista och tupera håret mycket som satan, klunka groggen man kom på att man fixade men som man glömde, och ut ur hytten och in i hytt 9122 där polarna Mattias, Fredrik och Ola hade fått sin hytt.. Polarna med datorn och högtalarna.. Sedan va de bara att tuta och köra, eller som vi på kryssningen skrek, KBK! (K=kör, B=bara, K= kör)

Hela kvällen urartade och tyvärr blev pojkvännen sjösjuk och fick lägga sig runt 1, vilket också jag som snäll flickvän gjorde.

Har tyvärr inga bra bilder från första dagen då alla bilderna som togs inte har kommit upp ännu. :-)
Men jag har några halvkassa!


Från vänster: Mattias Johnsson, Mikael Gebestam, Ola Brange.


Från vänster: Mikael Gebestam, Ola Brange, Fredrik Olsson, Amanda Carlsson (och bakom henne) Fredrik Johnsson.


Jag och random dude utklädd till Marlyn Monroe.


Jag, Amanda Carlsson, Matilda Jonsson (upphittad, awsome tjej!)


Mikael Gebestam, Jag, Mattias Johnsson, Amanda Carlsson, Fredrik Olsson.



Dag nummer två hoppade vi av i Finland och begav oss till Mcdonalds för frukost.
När vi va färdigkäkade så stack vi tillbaka till båten och började om från början!

Dock låg jag, Amanda och Fredrik Olsson heldäckade tidigt denna kvällen pga av alla vågorna, sjösjuka som vi blev, men en hel del kort blev det!


Mikael Gebestam och Mattias Johnsson.. Suck, helt onödigt, men ack så värt att testa!


Mattias och Mikael.. Ingen nådig flask-j*vel..


Fredrik Olsson, Mikael Gebestam och Jag!        I really loooove this dude! <3


Mattias och Jag! Drickan alltid till hands!


Jag och Amanda.


Hahaha, några dudes vid barbordet!


Aja, nu ni bloggen ska jag sova och sova sju-kvart-i-timmen då jag och Mikael ska ner och lämna bilen tidigt imorgon.. Suck.. Aja, några timmars sömn lyckas jag nog få dit tror jag! :D

Som sagt, fler bilder kommer att flyga upp, kan vara roligt att se mig på andra tillställningar än på Taxens rygg?

/ Emma



AWSOME!

Nu är de så att jag, Emma, anmälde vår blogg på http://monkiapa.blogg.se som "veckans blogg", och vi kom på andra plats! :D

Himla kul grej faktiskt, ska vi införa något liknande här på fjordingstyle, fast vi kör månadsvis? :)

Iallafall, här kommer ni direkt in på inlägget: http://monkiapa.blogg.se/2011/november/vinnare-av-veckans-blogg-ny-omgang-2.html#comment




Tre glada fjordingryttare!


/ Fjordingstyle.

Hejan!

Nu skriver jag här igen!

Jag lär ligga lågt på hästfronten denna vecka, då jag har stalltjänst måndag, onsdag, vilket innebär att jag kommer rida honom då, men sedan åker jag iväg på 100% PARTY kryssning med en massa trevligt folk torsdag-lördag, sedan 18-års fest på lördag och sedan kommer jag ligga död på söndag.. Haha!



Lite info om kryssningen!

*Hej alla partyprissar,

Som ni kanske vet så arrangerar 100% Party ett antal partykryssningar varje år. Nu är det dags för Judgement Day den 24-26/11. Denna gången blir det på ett utav Nordens största kryssningsfartyg som tar 3300 pers och går till Helsingfors.

Det är den i särklass största festen i 100% Partys historia. Tänk er själva 3300 ungdomar som festar DYGNET RUNT i över 40 timmar. KAOS! Klara band som ska lira är bl.a.
... ItaloBrothers och Cascada. Sveriges 30 bästa DJ`s kommer att vara på plats. De största banden brukar de släppa några veckor innan. Förra kryssningen spelade bl.a. Manian och självaste Scooter...

Det är ingen vanlig kryssning med normala regler det här, utan det är fullt tillåtet att ta med så stora högtalare man orkar bära till hytten osv. *



Jag har taggat inför denna kryssningen i snart 2 månader, och jag är så himla glad nu att jag nästan räknar minuterna till avgång! Hehe!

Jag är dock inte en sådan person som dricker så mycket.. Jag nöjer mig med ett glas vin eller martini, sedan har jag roligt ändå, och jag slipper bakfyllan! :D
Jag har nämligen som policy att jag inte vill att någon dör pga jag har varit för full, eftersom jag är undersköterska och jag ser mig själv som den enda som skulle kunna hjälpa till om olyckan är framme. Inte för att jag är de, men jag prioritetar så.
Likadant att jag ska kunna springa och leta efter Taxen om han rymt eller om Marie (stallägaren) ringer och säger att de är något fel med honom så ska jag inte vara så full att jag inte ska kunna svara på hennes frågor eller inte ta de på allvar..

INGET ska få hända min Tax för att jag varit för full för att hjälpa honom..



Men jag vill höra lite med er, eftersom jag vill veta hur ni prioriterar..
Kan ni ta en helg ledigt från stallgörat och festa till de med kompisarna, eller tar är ni sådana som inte vill släppa ifrån er ansvaret helt och hållet?

Och hur prioriterar du runt alkohol?



Kom gärna med diskussioner!



/ Emma

Hihi, töntig? Jag vet!

Men nu har iallafall Artax Facebook!

Hehe, tänkte att där kan han ha en liten "fan-club", då jag ser att många hästar har facebook!

Så ni som känner att ni vill ha min älskade fjording på facebook, kan lägga till honom på
ARTAX FRANZÉN.


En fråga..

En fråga från en kompis till mig vid namn Sandra Jönsson (Rudolf) frågade mig hur Taxen är att rida så jag tänkte se om jag kan får någon klarhet i detta..


För de första så är han en stjärnkikare.. Eller aa.. När han kom va han det. Så jag vet inte va dom som hade honom innan har gjort, men som jag fått förklarat så har han varit skogsmulle.

Vilket innebär att han är väldigt "ung i utbildningen", men de är ju dom flesta fjordingar eftersom inte många ser att dom är minst lika bra på dressyr och hoppning som ett halvblod. Hade de haft samma höjd så hade de kunnat gå lika bra för dom, bara de att dom har sin kropp som en negativitet.. Så de krävs mycket mer arbete med en fjording än med ett halvblod. Men så kan man också jämföra att du får jobba mycket hårdare med ett halvblod i dressyren jämförelse med PRE tillexempel..

Så de beror helt på vad man har för ras. Men nu tappade jag tråden och ska försöka hitta tillbaka..

Taxen kunde inte gå i form när han kom till mig, utan han stannade, backade, stegrade och bockade som aldrig förr när jag skulle få ner honom i form, och trots detta så förstod han inte alls vad han skulle göra.
Så hela vägen från början har jag fått börja om, hitta motivation då han dog i paddocken, och de va (tro de eller ej) värre utanför.. Där tvärdog han och tog inte ett steg gratis.. Han tillochmed la sig med mig på ryggen ute när han tyckte de blev för jobbigt..

Och i hanteringen va han en katastrof.. Jag vet inte vad som har hänt när han har stått uppställd innan, för de klarar han inte av.. Likadant att han har sprungit över mig en och två gånger och totalskitit i mig fullständigt.

De va där som NH:n kom in, då jag tyckte de va dags att totalvända honom. Jag har aldrig satt ett pessoa i hans mun sedan han kom, trots att han har sina dåliga dagar. Jag förmår mig inte, för då kommer mitt arbete vara över, för då har jag inte kämpat tillräckligt.

Iallafall.. Nu för tiden så har han en fin skritt, söker gärna neråt framåt och försöker "strecha" ryggen genom att sätta huvudet mot underlaget. Han har från skritten lätt att komma in i både galopp och trav, och han startar på 1-3 steg. I traven är han väldigt rädd för att jag ska skumpa av tror jag.. Hihi. För såfort som jag sitter ner i traven så sänker han farten så de liknar passage även om jag ligger på med skänklen. Släpper man dock så han får långa tyglar i traven och tar undan stidbyglarna så travar han på med långa fina steg (detta är enbart min känsla från ryggen) och försöker sätta under sig väl. Likadant här så strechar han ryggen samtidigt.
I galoppen så blir han lätt för het och missar allt som gör att jag känner mig säker. Han sneddar i kurvor och nästan ligger ner i hörnorna vilket gör mig lite rädd för att galoppera för lång sträcka med honom, men jag galopperar bara så länge jag känner att jag har full kontroll, och de ökar i längd hela tiden, vilket är kul!
Han har blivit ganska lätt i munnen och för skänkel, så nu krävs enbart sits och läte för att få honom att öka eller sakta ner. Och för samlingen krävs bara att jag sätter händerna på låren och gör en ytte-pytte sågrörelse och då går han ner direkt.. Gör jag sågrörelsen med långa tyglar samar han sig också, så de är inte för att han har ont. (De va så jag lärde honom komma ner, då jag överböjde på varje sida tills han "sjönk" och därav den lilla sågrörelsen).

Iallafall.. Taxen är en supergo häst att rida, men du får inget gratis. Du kan sätta upp ungar på ryggen och stå i mitten av paddocken och gå i en liten liten cirkel, och då följer han en från därifrån fast på sitt spår i paddocken. :)




Så som svar på din fråga Sandra..
Taxen är perfekt för mig..




/ Emma

Kort update!

De känns som om bloggen inte är precis i topptrim från någon av oss.. Maja och Moa går ju i skolan hela dagarna och har fullt upp med läxor och annat, medan jag är jobbsökande till max och spenderar mina dagar i jakt på jobb så jag kan köpa Taxen en ny sadel bland annat.. Dom är ju inte helt billiga..

Iallafall så tänkte jag lägga upp en bild på hur Taxen ser ut i kroppen just nu, utan ryttare på ryggen då. Han ville inte riktigt stå still, då jag har lärt han att följa mig fullt ut.. Vilket jag inte kunde bli sur på honom för såklart!





Han har blivit så mycket finare i kroppen nu sedan han kom ut till mig, och alla fettknölar som han hade under magen är borta näst intill! :-)

Just nu har våran träning legat på att han ska lyssna av mig som ryttare på ryggen, så i paddocken kör vi att han ska söka sitt egna stöd på bettet och verkligen ligga på för skänkel, vilket går hyfsat bra.

När vi är ute och rider så har jag nästan alltid repgrimma (med undantag när jag rider med andra än Dorina, då han blir lite busig och ska tävla). Där ligger mest fokusen på att han ska balansera upp mig så väl han kan med ryggen, samt svara på mina minsta signaler i tyglarna, som är helt lösa. Men han är kanon duktig måste jag säga! Och för att ha ridits med pessoa så pass länge och enligt förra ägaren inte ha kunnat ridas ens med pelham, utan enbart pessoa i yttersta ringen, så måste jag säga att arbetet med Taxen enbart går framåt!


Han va iochförsig på utflykt med Dorina igår och fick mig att hamna i tårar tackvare att Marie inte va hemma, och ingen i närheten av stallet som är hästkunniga va där. Och när Marie kom hem så hittade hon dom inte..
Jag fick panik! De är garanterat de värsta som kan hända en hästägare.. Att ingen hittar din häst, och du sitter 5 mil därifrån.. Nej fy Taxen.. Aldrig igen!

Nu iallafall ska jag skriva ihop ett tidsinställt, då en av mina kompisar undrade hur han va att rida, ska försöka formulera mig "bra" och precist. :)


Lite uppdatering!

Hej! Moa här, jag har inte hunnit blogga tyvärr pga av att min dator är, ja, lite som den är helt enkelt men nu funka det att skriva på mobilen!:D Just nu sitter jag och chillar i skolan;) Vi börjar 09.10 så fe är en stund kvar. Jag har iallafall inte så mkt och skriva eftersom jag inte har ridit på typ 1,5 vecka fast idag ska jag rida på friskon. Jag kommer försöka uppdatera mera nu så håll ut!!

I väntan på hästlektion

Skrivet av Maja

Sitter nere i infoteket och väntar på att kl ska slå 13.50 så jag kan gå upp till P7 där vi har hästhållning, eller djurhållning om man ska vara exaxt, men det handlar om hästar. På djurhållningslektionerna jobbar vi med just nu om hästens beetende. Riktigt kul faktsikt och man lär sig massor!

Ikväll har jag ridning, vi ettor får rida på måndagskvällarna. Vet inte än vem jag ska rida men hoppas på någon rolig häst! :)


Långt kvar tills jag får träffa mina bäbisar...

Har räknat ut att jag inte kommer att träffa Flisa, Silver, Mysan, Hampus och Molle på ett ganska bra tag..


Helgen som va nu : Jour i hyrstallet
Helgen v.46 : Jour i hyrstallet (Bytte med åsa)
Helgen v.47 Hem till Michaela och baka tunnbröd till julmarknaden.
Helgen v.48 : Jour i skolstallet
Helgen v.49 : Julmarknad på skolan.
Helgen vecka 50: HEM! 

Så ja, det är ett tag kvar... :(

Eftersom många frågar.

Ville lägga ut vinnaren med videobloggen. Men jag skriver ut de såhär ist!

Vinnaren av shockemöhleschabraket är Emelie Josefsson - http://blueeagle.soclog.se 

Vi drog en vinnare via random.org. Vi har allt på film som senare kommer att läggas ut  :)

Grattis Emelie!

Gårdagens ridpass

Red lite i paddocken igår, lullade mest runt och jobbade vidare på lång-låg och att inte bli stark i övergångarna. Michaela tog lite kort som jag tänkte visa så ni får se hur han ser ut! :)





skit regel!


Nu skiter jag i om jag svär, men vad i helvete är detta för JÄVLA SKIT!?

Va inne och kollade på "brillianthorses" på dayviews innan idag, och VAFAN ser jag?!

Jo, att de kommer att komma en ny regel i tävlings-sammanhang som är HELT JÄVLA FUCKED UP!

Ni vet kanske vet om den gamla reglen om blod på tävling?
Att såfort som man ser blod på hästen från mun, sporrar eller piska så har de blivit diskvalificerade? (De ordet känn inte rätt-stavat?)

Nej, nu ska dom ändra den reglen så de blir lagligt att en häst blöder, trots att den tävlas!

Vilket innebär att hästarna nu kan bli slagna och dragna till blod, men ingen kommer avbryta de, utan de kommer att vara lagligt och hästarna kommer att få tävla ändå?!

HUR JÄVLA FUCKING SINNESSJUKT ÄR INTE DETTA?!

Jag menar.. För att en häst ska kunna tävlas krävs ett samspel mellan häst och människa. De ska vara hjälper som knappt syns, och hästen ska prestera bra för att den mår bra av de.. Inte bli tvingad!




Tycker du precis som jag, att detta är helt och hållet knäppt?!
Gör som jag, och skriv på namn insamlingen som protesterar mot detta på http://www.no-fei.com/

Skriv gärna vad du tycker om detta om att hästar ska behöva blöda för ryttarens självkänsla..
Är du för denna regel, så skriv gärna och motivera ditt svar.





ridpassens ridpass!

Jag är så lycklig!

Taxen har gått som en klocka dessa dagarna!

I tisdags så red jag ut med en bekant. I hackamore och dressyrsadel. Körde mest skritt och någon trav eftersom de va så mörkt.. Och trots alla läskiga saker i mörkret så gick de kanon, och han skötte sig utmärkt! 
Eftersom jag inte har ridit honom så pass på nästan en vecka så valde jag att inte köra så mycket på form, utan hade långa tyglar och tränade på att styra och göra halv halter med sitsen! Och vilken skillnad på häst i slutet! Helt underbart! Han va hela tiden beredd på att jag kunde ändra tyngdpunkt i sadeln. En sådan kanon känsla!

Igår så var jag ute i paddocken och hoppade lite. Hade tredelat och dressyrsadeln igen. Gick super faktiskt! Han lyssnade inte likabra där idag, utan de gick lite sisådär med hjälperna "tillbaka". Körde många övergångar för att få honom mer alert. Vilket han också blev. Bestämde mig för att köra variation av gångart vid var tredje stolpe i paddocken, så varierade mellan skritt, galopp, halt, trav etc. Han fattade alla gångarter nästan på stället i slutet, och de va då jag slutade. Han va ju så duktig!

Idag så tog jag bara på ett fleecetäcke och repgrimman, sedan så skrittade jag en runda. En massa stör-objekt fick mig att hoppa av några gånger, men vi klarade oss igenom det. Allt idag, alla svängar, alla halter, alla halv halter, alla igångsättningar hände enbart med vikten.. Jag blev så himla lycklig!
Alla som sagt att han är ett hopplöst fall och att han aldrig kommer att kunna ridas med ett bett som är under pessoa.. Förra ägaren sa tillochmed att de kunde vara något att sätta pessoat I ETT KANDAR och använda tillsammans med ett tredelat eller en bridong?!

Aja, där fick hon så hon teg iallafall.. Har lite bilder som kommer ut ikväll också! :)



En fråga som flera kanske vill ta del av.

Fick en fråga av Veronica som flera kanske undrar över. Så jag svarar i ett inlägg!

Veronica : Vad kul!! Hur och var fick du tag på honom? :)"

Svar: Allt var bara av en slump. Jag följde med en kompis hem en helg, dom har 6 st egna hästar. Två welsh cobar, två shetlandsponnyer och två welshponnyer. Michaela pratade mycket om att hon ville ta dit Alf ( en av cobarna, hennes egen) Men det skulle förmodligen inte gå då dom helst ville ha med sig sällskap till honom. Sen var det inte så mycket mer med de, jag red Dylan två ggr den helgen, sen på Ica där Susanne (ägaren) jobbade så blev det tal om att jag kanske skulle kunna vilja ha Dylan. Vi pratade lite och sen gick vi in. Jag trodde inte det skulle vara så "seriöst" men vi pratade vidare om detta och på måndagen så gick vi till stallchefen och Michaela ställde sig på kö i hyrstallet. Det fanns en plats och den var nu hennes. Alltså, hästarna skulle hit!

Två veckor senare så kom hästarna till skolan. Det har gått väldigt fort allt men det har varit riktigt kul!

Dylan kommer från Näsåker. :)

Hoppas du blev nöjd med ditt svar. :)



Ni kanske vill veta lite.

Har ju glömt att berätta om den nya hästen jag har tagit till skolan.
Silver fick tyvärr åka hem, men nu står det en ny häst i stallet. Rhydycar Dylan heter han. En welsh Cob på 15 år, genomsnäll och jättemysig. Inte igång, så det är en del arbete med honom. Men det kommer garanterat gå bra!

Om ni vill fråga något så fråga på! :)




jämförelse.

Kollade igenom gamla bilder nyss på Taxen. 

De är sjukt egentligen vad som kan hända med en häst på bara dom månader jag haft honom. :o
(Nu har jag ju inte jättebra jämförelsebilder, men men..)

Visst, nu rider min Elina på dom gamla bilderna och jag på dom nya, de ger inte samma intryck.. Men på ett ungefär.. Då de inte gick så himla bra för mig och Taxen heller då.


Gammal:




"Ny":





Jag vet.. Bilderna är inte i samma moment, från samma vinkel etc etc..
Men kolla på själva Taxen och viljan att söka sig nedåt?
Den är absolut skillnad! :)



Likadant här

Gammal:




"Ny":





Än en gång inte från samma vinkel, ur samma moment etc etc.

Men även här. Elina kämpade som en idiot för att få ner honom i form, och när hon väl lyckades så gick han extremt bakom lod, så de va inte klokt. Han förstod inte helt enkelt. Plus att man fick påminna honom med skänklar hela tiden (i vårt fall rundade sporrar) för att få honom att inte stanna eller somna.

Nu så sitter söket fin fint! Korta tyglarna, och han kommer nästan direkt in i en form som han trivs med, trots att han behåller tempo!



De ännu bättre dock iochmed att de ser ÄNNU bätte ut nu, bara de att ingen har fotat oss på länge. ;)

Hihi (måste tjata ut någon!)

Aja, god natt! 




Bloggtips och butikstips!

 

 

Som vanligt så kollar jag min ”bloggar jag kollar varje dag” mapp för att bläddra igenom alla bloggar jag följer. (Tro mig, det är en del)
Det är alla dessa stora bloggar som dressyrmupparna, teamsl, carlssonpåtaket, johannagrant, nellieberntsson, ja you name it. Men jag är även en fena på att läsa dom mindre bloggar som borde lyftas mer fram än vad dom gör. Dom bloggar som inte provocerar för att få läsare, utan bara är sig själva.
En av dom bloggarna är Fannyakerman.bloggo.nu. Jag har följt hennes blogg i några veckor och kommer definitivt stanna. Hon skriver om sin vardag, hästarna och allt runt om.

 

HTTP://FANNYAKERMAN.BLOGGO.NU


På sidan av bloggen så driver hon även en relativt nystartad hästbutik i Härnösand. Ytterfälle Ridsport. Jag har inte hunnit vara in där än även fast jag bor i härnösand (Skam på mig) men jag har bara hört gott om butiken, men när jag får tillfälle ska jag ta mig dit och titta och kanske till och med få med mig nått hem? Jag är hopplös i hästbutiker, jag har en tvångstanke att alltid ha med mig något ut, vare sig det är en hovkrats eller ett schabrak. Något måste jag ha. Så som jag har fattat det så är det mycket märkessaker som John Whitikar, Kingsland, Hansbo osv osv, vilket jag gillar stort. Fina saker med kvalité!


Jag tycker att så många som möjligt ska klicka sig in på Fannys blogg och om du åker igenom Härnösand någon gång, sväng förbi i ytterfälle och kika in i butiken!

HTTP://FANNYAKERMAN.BLOGGO.NU

 

/ Maja


och vinnaren är *trumvirvel*

Eller aah..
Helt rätt var de inte.. Men en av grejerna hade hon rätt med.
Julia på http://ohjuliet.blogg.se/ hade en gissning på täcke, vilket va rätt.
Men jag köpte också en bling-bling lädergrimma, en sadelgjord (dressyr), 4 matspannar och 4 ikea-kassar..



Täcket skulle dock varit 145cm märkte vi.. Täcket såg ut som en kortkort kjol.. ;)
Men de får duga, då de täcker områderna som de ska täcka och "mamma" inte har miljon belopp på kontot..

Men grimman va snygg som s*tan!

Och de va inte farligt dyrt heller.
Lädergrimma med strass 169:-
Täcke med 300-400 gram fodring 349:-
Matspannar med lock 7:-/st
Sadelgjord (dressyr) 89:-
Ikea kassar 5:-/st


Haha, dock så hittade jag ett träns med strass stenar för 300:- !!!!
Med bred helsvart nosgrimma, delvis lackad..
Jag blev helt kär!!

Ingen som vet om man någonstans kan beställa hem från Ullared? :P
Hehe!


Just nu ligger jag hemma och har feber och migrän så jag ska lägga mig och "vila" en stund..
Saknar dock min älskling en hel del..






Vinnaren är dragen!

Det har dragits en vinnare. Jag använde mig av random.org för att allt ska bli rättvist. Jag berättar vem vinnaren är när jag hittar kabeln till mobilen där filmen är! :)
Min stjärna.

saknaden tog över..

Satt innan idag och tänkte över vilken tur jag haft att alltid haft hästar som är precis som dom är, vilket alltid har varit nog för mig.. De va då jag kom att tänka på rimon.. Min älskade rimon.. Snart 3 år sedan han försvann från mig i den där olyckan (och där kom tårarna och hjärtat brast..) jag kom och tänka på alla minnen ihop, precis som jag va, hans olater.. Hur hab stod uppstallad i stallgången lös och "smackade" med underläppen, hur han krafsade med framhoven innan man skulle rida, hur han tog bettet själv och stoppade de i munnen och hur han bar mig som om jag vore av glas.. Jag minns också att de tog oss 6 månader innan jag kunde rida ut utan betsel. Min fina underbara rimon.. Jag kan inte släppa känslan i bröstet från när jag fick reda på att han hade gått bort. Att jag varje gång jag ser stjärnorna säger: och där sitter rimon, med ett leende på läpparna. Smärtan är fortfarande bedövande.. Lägger sig som en hinna över hjärnan.. Hjärtat känner dock desto mer.. Jag fattar inte att min älskling är borta.. Men om de inte vore för honom hade jag inte fått Taxen.. Och för de, är jag honom evigt tacksam.. Men de smärtar fortfarande. jag älskar honom.. De gör jag.. Men de är också de som gör allt tusen gånger värre.. Tyvärr.. Men aja.. Jag ska försöka släppa tanken på smärtan nu genom att mysa med min mikael.. <3 ska se om jag lyckas dra med.mig någon till stallet imorgon, så dom kan ta lite bilder.. Va sägs om de? Eller om jag försöker själv... Inte för att jag kommer lyckas bra, men men.. Ska också sälja en j*vla massa hästgrejer.. Vill ni att jag länkar till bloggen? Dom som nämner fjordingstyle i köpet kommer även få en bonus! :) va tror ni? / Emma

Hej!

Om ni undrar varför jag inte har bloggat så är det för att jag har vart på ridläger från igår till idag:P
Jag skriver mer om det imorn jag är lite för trött nu haha;)
haha en bild från tävlingen som viktor har tagit(?) Mongon är vi X)
//Moa

bloggtävlingen

som ni kanske har sett så är ingen vinnare dragen. Tävlingen blev framflyttad. Vinnare dras i helgen.

hur många är intresserade?

Jag har funderat på om de finns intresse för att ha någon liten tävling där ni tävlar om en gästbloggning här på fjordingstyle, som handlar om att ni skickar in bilder på någonting som motiverar er. Antingen en bild på din häst, någon bild ni är tycker om eller något? Skulle ni tycka de va något kul? :D kommentera vad ni tycker om min ide så ska jag upp och fotografera sakerna jag köpte igår. :) ingen av er har gissat rätt än så länge, så ni får fram till 19.00 ikväll på er att gissa :D

Köpa egen häst/ponny HJÄLP!!

Hej! nu kommer ett ganska långt inlägg haha som jag hoppas att ni orkar läsa!

Det är så att jag har ju funderat mycket på egen häst/ponny men vi har ju inte råd nu tyvärr:/ Men vi kommer troligen köpa en häst när jag är 16-17. Jag har lite problem då vad jag ska åka och kolla på och köpa. Jag är ju hyfsat lång (ca 170cm) och då kanske det är bäst med en storhäst. Men jag har ju ändå nåra år kvar att tävla ponny men om jag då köper en ponny tänker jag inte sälja den när jag blir 18! Det vill jag absolut inte göra.

Vad skulle ni göra? Om ni hade 1-2 år kvar att tävla ponny skulle ni köpa en ponny då eller direkt gå över till storhäst? Vad tycker ni att jag ska göra?

Fördelar med ponny(enligt mig haha): Man behöver inte hoppa så högt på tävling;) Dom är oftast billigare dock inte alla. Jag gillar ponnyer. Typ alla mina kompisar har ponny eller rider ponny.

Fördelar med hästar: Jag behöver aldrig sälja den pga av min ålder. Dom är så härliga! Jag kommer inte bli för lång! Haha kommer inte på något mer;)

Men det finns ju alltid nackdelar som att jag blir förlång för min ponny och att jag måste kanske sälja den när jag blir 18. Och med hästar att jag måste hoppa högre på tävling.

Men vem vet jag kanske inte änns håller på med hästar då eller jag kanske inte är ett dugg hopprädd då. Eller så kanske jag redan har en egen ponny som jag tävlar.

Men det viktigaste för mi är att hitta en häst/ponny som jag kan bygga upp ett förtroende till. Jag vill inte att det ska låta som att jag bara vill ha en ponny eller häst at tävla höga klasser med i hoppnig och dressyr.

Helt ärligt så skulle jag nog helst vilja ha en arab fsktiskt! Dom är så fina och uthålliga. Och jag gillar att dom är så ädla! Man kan komma lika långt med en arab i hoppning och dressyr och framförallt distans!

Nej nu ska jag inte skriva mer men ni får gärna svara på frågan;)

Vad skulle ni göra om ni va 16-17? Gå över till storhäst direkt eller njuta av ponnytiden 2 år?

//Moa

Ett till svar.

Julia om Tagga!:
Åh, vad kul! Vill också testa distans. Var är det någonstans och hur hittar du tävlingar? Lycka till!!

Svar: Ja, distans är kul! Denna tävlingen fråga hon som har Zäta om jag ville va med i. Hon tävlar distans på sin arab:) Det finns en hemsida oxå men jag måste kolla vad den heter:P

//Moa

svar på frågor!

Kajsa om BlogLovin:
Hade inte du en tävling som skulle avslutas nu typ? ;)

Svar: Det är Moa som svarar! Jag har ingen aning om när bloggtävlingen avslutas men det skulle nog va i början av november! Det är Emma och Maja som har koll på det:) Jag blogga inte här när dom starta tävlingen!

Ronja
om Lite dåligt ja..:
Är det en renrasig fjording? Ovanligt att de har stjärn :) fin är den!<3

Svar: Ja Zäta är en renrasig fjording! Tack tack!:)

//Moa


BlogLovin

Följ min blogg med Bloglovin

påväg till ullared!

Ja, och gissa var jag kommer fastna.. Haha! Nejmen eftersom jag inte kommer kunna blogga på hela dagen så tänkte jag sätta ut en tävling, den som gissar rätt på vad jag kommer köpa får sin länk i slutet av mina inlägg veckan ut! Denna tävlingen är lite speciell eftersom jag inte själv vet om vad jag kommer handla! Hahaha, bilder kommer imorgon! ;) / Emma

Veckans planering!

På fredag åker vi upp till Zäta och lastar henne och sen drar vi till ridskolan!
Det är ett 2 dagars läger från fre-lör som jag ska med på med Zätan. Vi kommer rida 2ggr på Fredagen och 1gång på lördag. Zäta kommer stå i en box över natten! Hoppas hon trivs där:)
Sist när vi va där på hoppträning så brydde hon sig inte om nåra andra hästar eller så och hon va hel cool så jag hoppas hon är det nu oxå!
Jaja nu nu har jag något att se fram emot;)
//Moa

RSS 2.0