Första gymnasieveckan - Maja

Första veckan på gymnasiet har gått, det gick snabbt och var riktigt roligt! Tänkte snabbt dra igenom vad vi gjorde under veckan! :)


Måndag : Upprop, gick igenom regler, tider, vart salarna ligger, kontraktspåskrivning av elevboende osv. Sen efter middagen så samlades vi på fotbollsplanen och hade "skolorientering" Jag och Cecilia kom på ordet först, Sockerbitspaket, så vi vann tävlingen. :)

Tisdag : Spöregnade, extremt spöregn verkligen, så jobbade inne med olika etik och moralfrågor, t.ex vad är en bra skolmoljö osv. Sen efter Lunch så gick vi ut till Fårholmen där vi jobbade med teambuildingsövningar, det var lite som att alla skulle ha minst en fot på en liten låda och stå på den i minst 2 sekunder osv. Var väldigt roligt faktiskt! Sen mot kvällen visade dom oss gymet och dom olika redskapen.

Onsdag : Den roligaste dagen, vi delade upp oss efter inriktning. Dom som gick Djurvård fick pyssla om djuren, dom som gick Lantbruk åkte iväg till en bonde och fick se vad som hände där, vet inte exakt vad dom gjorde. Sen vi som gick häst åkte iväg till Västanåfallet och red turridning! Kan säga att det var så extremt roligt !Jag fick rida en Kallblodstravare som hette Nicke, han var pigg och lydig. Man skulle alltid rida på helt långa tyglar, så jag trodde att det skulle sluta i kaos när vi skulle galoppera, men det gjorde det inte, utan det rullade på bra. I dom två sista backarna fick hästarna tävla. Jag och Nicke vann ;)

På kvällen var det farkostbygge och farkostrace. Man skulle bygga en bil och den skulle rulla så långt som möjligt med en uppblåst balong som motor. Jag och Cecilia gjorde en bil som skulle föreställa eld typ? Men vi vann iallafall priset "Snyggast bil"

Torsdag: Åkte buss ut till Skuleberget där m an fick välja om man ville klättra via klättringsleden eller om man ville promenera upp via stigen. Jag valde det sistnämna alternativen, men 600 meter har ALDRIG kännts så långt. Det var brant hela tiden och jobbig terräng att gå i. Men vi kom upp på 45 min ca, efter att vi hade lunchat uppe vid toppstugan så åkte vi lift ner, kan säga att det var extremt läskigt. Trodde att jag skulle dö, hehe.. 
När vi kom ner så skulle vi gå i en laburint och hitta 12 bokstäver för att sen bilda ett ord. Gick ganska bra för oss ;)

På kvällen var det femkamp som gällde, vi var uppdelad i tre lag. "Hästarna" "Djurvårdarna" och "Jordbruket" Dom fem olika grenarna var att rulla en stor vit höbal. Där vann hästarna. Andra grenen var att skjuta små pilar med ett blåsrör på en pricktavla. Även där vann hästarna. Deltävling nummer 3 var att kasta en bom så långt som möjligt, hästarna oslagbara igen. Nr4 var att gå slalom med en skottkärra med vatten i, den som hade mest vatten kvar vann. Där fuskade djurvårdarna, för dom hade en heeelt annan skottkärra, deras var i plast och hade höga kanter, så dom spillde inget... -.-, men vi kom tvåa iaf i det. Sista grenen var paddla kanot, tre gånger skulle man runda en boj ute på vattnet, hästarna oslagbara igen ;) Så vi vann 4/5 tävlingar!

Fredag : Vi var ute på fårholmen igen och gjorde klart teambuildingsövningarna vi missade förra gången, sen var det lunch och sen hemfärd!




*Bilder kommer senare*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0