Nya regler angående licenser

Tagit från Tidningen Ridsport:

"Från och med 2012 inför Svenska Ridsportförbundet ett nytt licenssystem. Endagslicens och årlig hästlicens är två av nyheterna nästa år - och betydligt högre kostnader.

Förbundets tävlingssektion har tagit fram ett nytt system, där licenserna gäller på alla tävlingar i Sverige från lokal- till elitnivå. Nivån på licenserna sätts nu istället efter ryttaren/kuskens ålder - alltså väljer man inte längre vilken nivå man vill lösa licens för, utan det är åldern som avgör vad din licens kostar.

Åldersgrupperna kommer att vara ryttare upp till tolv år, ryttare/kuskar upp till 18 år, och ryttare/kuskar över 19 år. Enligt förbundet innebär det nya systemet en höjning av priset för de som tidigare har löst lokal licens, men man menar att de nu istället får möjlighet att starta på fler tävlingar. 
Tidigare betalade man som vuxen (över 18 år) 200 kronor för en lokal licens - nästa år kostar det 750 kronor även om man bara rider på lokal nivå.

För de ryttare/kuskar som endast rider ett fåtal tävlingar per år finns från och med 2012 endagslicens, som kostar 150 kronor. Den gäller för ett tävlingstillfälle och det finns ingen begränsning i hur många endagslicenser en ryttare/kusk får lösa. Det kommer även finnas en sådan licens för internationella tävlingar. 

Förbundet har fördubblat priset på den internationella licensen - nästa år kostar den 4 000 kronor. Detta på grund av att det är allt fler som tävlar internationellt, vilket gör att sportavdelningens personal får allt mer att göra.

Häst- och ponnyägare måste från och med 2012 lösa licens för sin häst/ponny varje år. Den tidigare livstidslicensen försvinner, men de som idag har en sådan behöver inte lösa en ny."

Jag tycker att det är helt värdelöst! Det är väldigt mycket pengar som måste ut om man är en ryttare som tävlar någon gång per år.. 

Ridsporten är en dyr sport, men varför göra den dyrare? Dom som drabbas mest av detta är dom som tävlar på en låg nivå, den ryttaren som bara tävlar för skojj skull. Även mindre klubbar kommer att drabbas, för om dom kanske bara har lokala tävlingar så vill inte ryttarna lägga ner så otroligt mycket pengar på att bara tävla någon klass. 

Det har startat en facebooksida och namninsamlig. Över 3000 har skrivit på och är med i gruppen. Det är helfel detta tycker jag!

Vad tycker ni?Kommentarer
Postat av: Moa

Tycker att det kostar för mycket:p

2011-10-05 @ 21:34:14
URL: http://fjordstjarnan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0